Ahad, 29 Mei 2011

~ cultural language,

assalamualaikum.


macam yang korang tahu , bagi yang tak tahu tu sekarang korang akan tahu la, aku ni pelajar asasi sains pertanian dekat UPM. haha. ayat bajet best je kan. takde la, actually study kat sini sangat mengujakan. lagi2 ni kali pertama aku study kat hostel. hehe.


amanie ashraff awal2 lagi dah kata kat aku, jangan kena cultural shock, kena cultural language takpe. 


sekarang aku try speaking in english. haha. even aku rasa sangat pelik, aneh, pelik dan aneh, suka hati aku la kan nak cakap bahasa apa sekali pun. sekarang ni aku buat entry guna notbeook si King. <-- ni pun nak bagi tahu! hee.


kat sini memang kitorang ada dapat nama gelaran. yang tu aku cilita nanti, malas nak cilita sekarang. okey , sekarang aku nak cilita pasal cultural language. kat sini tak la semua prof and doc cakap english 24/7. kat sini rata2 prof or doc cakap malay je. kelas yang cakap bi mestilah kelas bahasa inggeris.


hee, apa ke jadah kalau kelas english cakap chinese pulak kan? sebelum ni aku tak pernah cakap english pun. so, memang first time in life la aku cakap english masa buat kelas sharing or introduction about ourself. aku babbling je la kat depan kelas tu.


even aku rasa banyak perkataan err yang keluar dari mulut aku, ada aku kisah? sekarang aku dalam proses learning, so take a breath and easy. take a breath and easy.


calm and down. aku akan cuba improve english aku. haaa! sebenarnya aku kena buat jurnal tau! haha. aku rasa not a big probs la sangat sebab tulis jurnal and tulis blog takde la beza sangat macam langit dan bumi. so, i will try my best and hope you guys wish me.


and bebudak lain pun sangat best borak dengan dorang. next entry aku akan cer pulak pasal roomates aku yang datang dari pelosok Malaysia. nak mandi dulu. 


have a nice evening! dadadada. last pesanan. live well or live hell u choose. 

6 ulasan:

cik chopu berkata...

tulis journal best. lagi2 kalau cikgu bagi komen membina. ada smiley sikit2. hehe. betul macam blog

Amanie Ashraff berkata...

aku ada kata macam tu ek ? haha. btw aku pun ada kena buat jurnal bi dulu. tapi kena buat ala-ala skema. b.o.s.a.n =.='

k e y r i berkata...

jurnal blog? wah! aku dah lame xbuat jurnal blog, kalo tidak mmg tiap2 hari aku buat! :P

naz & sya berkata...

@cik chopu ~ huhu. tetiba lack of idea.

naz & sya berkata...

amanie ~ kau ada cakap la. aku tak rasa nak buat skema. rebellion. haha

naz & sya berkata...

@keyri ~ haha. kau cikgu. sibuk je :P

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...