Sabtu, 2 April 2011

~ when bad angel meet her soulmate :D

p/s if wanna shoutbox. just click my picture yang sengal kat tepi tu. have a nice day. :D

assalamualaikum.


entry di pagi hari. heh. k, get serious. aku ada masuk grup Komuniti E Novel and thanks to Aina sebab dia yang masukkan aku ke dalam that grup. heh. so, dalam that grup ada buat contest and must write in M.Word, 8-10 pages only and it's theme is LOVE! 


haha. sangat la menguji minda wei! kui,kui,kui. urghh.jiwang, tahap guling2 sepuluh kali pun aku tetap kata ianya aneh dan payah. uuu. kat dalam grup tu, ada lagi satu contest! heh,. not la contest, tapi dia kata, 


"ada tak siapa2 yang boleh buat cerpen genre Fantasi." 


uu, payah jugak tu. so, a few people including me la rasa cam best je kan kalau dapat join. heh. kalau our cerpen is good then it will published somewhere. actually-aku-tak-tahu-ia-akan-published-kat-mana-hee-


so, aku pun buat la dulu draft cerita genre Fantasi ni and the tittle is when bad angel meert her soulmate. kui3x. aku buat je. so-so je la. kalau aku rasa best, best la kot. haha.


nah!!! aku suruh korang baca dulu darft cer ni. heh



WHEN BAD ANGEL MEET HER SOULMATE

  

“kau pikir kau boleh lari?” Aze menderam memerhatikan Hayden. Aze menghunus tongkat saktinya ke arah Hayden. Gadis yang sungguh licik. Matanya tak boleh kelip satu saat sekalipun, pasti Hayden akan membuat sihir yang luar biasa. Hayden si gadis kejam, suka membunuh demi kuasa.

Hayden tersenyum sinis. “ kau pikir kau boleh kalahkan aku Aze?” Hayden berjalan merapati Aze. “ Kau kena ingat, tanpa tongkat sakti pun aku boleh musnahkan kau.” Kata Hayden kejam.

“siapa suruh kau dekat dengan aku hah!!” jerkah Aze. Lelaki itu undur setapak ke belakang. Manakala Hayden pula terus merapati Aze. “ jangan dekat dengan aku!”

Hayden berhenti melangkah. Dia mengangkat bahu. “ok. Aku pun dah letih nak main dengan kau lagi. Kau nak mati cara macam mana? Yang cepat ke yang lambat?” Hayden tersenyum sinis.

“kau ingat aku ni apa? Lemah tak berkuasa? Aku Aze! Pelajar terbaik ahli sihir tahun 4 di Spirval.”

“diam!!” hayden mengangkat tangan kanannya.

Sepantas itu juga, mulut Aze terkunci. Hayden melangkah merapati Aze sambil tersengih kejam. “kau ni banyak cakap la.” Bisik Hayden. “apa kata, aku seksa kau dulu. Kau nak jadi patung boneka aku tak?” 

Anak mata Aze menjerit ketakutan. “syhhh.” Pujuk Hayden. “jangan takut. Tak sakit pun.” Jari halusnya berjalan di pelipis dahi Aze. Merentangi dahi Aze sambil matanya tajam merenung mata Aze.

“anak mata kau lawa la.” Puji Hayden. Dia keluarkan pisau dari poket seluarnya lalu dicucuk tepat kedua-dua belah mata Aze. Dicucuk berkali-kali dengan kejam tanpa belas kasihan. Aze meraung kuat tetapi dia tak dapat berbuat apa-apa. Dia kaku tidak boleh bergerak. Setelah puas, pisau itu dihunus tepat ke arah dahi Aze. Aze meraung sekali lagi.

Hayden tersenyum puas. Dia berlalu dari situ dan meninggalkan tubuh Aze yang terseksa.“sekarang mata kau dah tak lawa.” Gumam Hayden. “bye Aze.” Hayden mengeluarkan tongkat saktinya lalu dihalakan ke arah Aze. “Fire in 5.”

Keluar api naga dari mulut tongkat sakti lalu membaham tubuh Aze. “musnahkan hutan ni sekali.” Arah Hayden kejam. “ aku bosan tinggal dengan orang lemah tak berkuasa.” Dia mengesat tangannya yang penuh dengan darah pada bajunya. “jijik betul darah Aze ni. Memang ahli sihir tak berkualaiti langsung.”

AND CUT!! haha. sampai di situ sahaja. sekian pertemuan kita pada hari ini. heh. :D k, papai all. psst, jangan lupa join contest ye. sila klik pasa sidebar dengan senang lenang. lalalala

4 ulasan:

kheeyu tohid berkata...

hee.me first?haha.oke..reading diz..

The Lady & Mr Vampire berkata...

@kheeyu ~ haha...nice.baca jgn x baca.. haha

lylaROCKprincess berkata...

which community??
facebook ek??
bagi link...

Amanie Ashraff berkata...

dude, kau talented. aku tunggu sambungan cite neh oke ^^

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...