Sabtu, 2 April 2011

~ nama Ked berasal dari mana??

p/s if wanna shoutbox. just click my picture yang sengal kat tepi tu. have a nice day. :D

assalamualaikum.


heya guys! wiii. nama Ked berasal dari mana? heh. siapa Ked tu? actually Ked tu nama gelaran aku yang wujud sejak tahun lepas. budak2 junior sekolah aku, panggil aku Ked.


dari mana datang nama Ked tu? heh


Ked tu actually watak dari buku Ked's Story yang ditulis oleh Hlovate.





ked's story tu dimuatkan dalam buku Pelangi. kompilasi 3 penulis yang hebat which is Syud, Hlovate dan Noor Suraya *macam yang korang boleh nampak pada gambar*


aku suka sangat dengan nama Ked and suka juga dengan watak Ked dalam tu. bagi aku Ked tu ialah seorang budak lelaki yang cool lagi santai. heh. jadi, nama aku kat facebook, telah aku tukar dari nazrul Ashraff kepada Nazrul Ked.  *it was last year ok! hee, sekarang dah tukar jadi normal*


tahun lepas, 24/7 aku online facebook jadi boleh dikatakan aku terkenal di sekolah sebab facebook. haha. cikgu2 suka stalker aku sebab aku suka masukkan gambar aneh lagi pelik. wakaka. :P paper je la. 


sejak aku tukar nama aku kat facebook menjadi nazrul Ked, junior sekolah panggil aku,


"nazrul ked, nazrul ked."


haha. nama tu dah terlekat dekat aku, so,,aku decide je la guna nama gelaran tu sampai sekarang. til now. heh. aku rasa kat PLKN and kat uni nanti, aku suruh diorang panggil aku Ked. bwa haha. gila havoc la aku. :P


oh, mari kita buat sesi suai kenal


"nama saya Ked. awak pulak?"






psstt. siapa nak aku review belog mereka? sebelum tu, sila jawab satu soalan terlebih dahulu. soalan itu boleh jenguk di sini, *right klik is ok, :) *


@entry yang mempunyai soalan


ookey, done for this entry. actually aku tak tahu nak buat entry apa. haha. buntu!!!! maybe aku patut menulis kembali novel aku :P


siapa2 yang belum join contest KAMI FOTOGENIK, boleh klik pada sidebar :) daa.


jangan lupa bagi tahu nama awak tau,


"nama saya Ked. :) "

18 ulasan:

FaKArePa!n berkata...

nasib baik tak bagi nama nazrul fesbuk.,. kalo tak lagi cute bunyi nye.. haha

Chegu Zubir berkata...

nama saya bet.

Entry Panjang-Panjang???perlu ke????

somebody someone berkata...

regards
hadiah...
haha...:P

Shamien berkata...

ceh kau deq! mentang2 aku tanye kat FB, kau g buat satu n3 pasal ni! wahahaha...thx to me, aku dah kasi idea 4 this n3!owh~ shamien perasan much!

The Lady & Mr Vampire berkata...

@fak~ haha.. terlebih havoc tu

The Lady & Mr Vampire berkata...

@chegu zubir ~ hai bet!

The Lady & Mr Vampire berkata...

@somebody ~ haha.. yes!! like that!!

The Lady & Mr Vampire berkata...

@shamien ~ ayo sayang.. nk bangga la tu :P

azshleen berkata...

weh,pelangi best pelangi best :DD aku suka hlovate ! sume aku bace xcept versus.haha

The Lady & Mr Vampire berkata...

@alin ~ versus yg paaling aku suka! ;)

Hafriz Mohamad berkata...

nama aku.. ibnu Mohamad..hehe~
xprnah ade nme glaran er..hihi

fathiahRAIHANA berkata...

nama cek alfarasya :D haha . sama laa . since nama at facebook ada alfarasya tetiba satu skola pgl ana alfarasya =.=
btw , beli pelangi semata-mata Ked's Story sahaje tawwww . cerita yg dua lagi tu tak bukak bc pom . ngee ^^

The Lady & Mr Vampire berkata...

@hafriz ~ nama ko da sdp pong!

The Lady & Mr Vampire berkata...

@raihana ~ hai alfarasya :D

cer lain pun not bad gak @

Wild Cherry berkata...

Nak pkenalkn diri gak... Name sye Wild Cherry, Org pggil WC.. Ngeh3

The Lady & Mr Vampire berkata...

@ecah ~ ngeh2x..

somebody someone berkata...

tp sy xde la james atkins diet book+foundation poptop logo pnyer deck nk bg..hehe

The Lady & Mr Vampire berkata...

@somebody ~ haha.. xp2..kita jadi chaperon sama2.. wikikiki *eh? tol ke eja tu? haha*

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...