Khamis, 21 April 2011

~ malaysian next top blogger

assalamualaikum.


malaysian next top blogger! eceh wah. dah macam american next top model. hee. actually, i was thinking about this last night. you know, when mengelamun sambil pandang siling, semua jargon dari otak keluar.


tetiba, macam dapat ilham dari kayangan gamaknya, entah macam mana aku boleh terpikir pasal benda ni. haha. sekarang, all the bloggers nak jadi pemes. heh. siapa yang tak nak jadi pemes kan. but, pemes in a good way la. not in the bad way. kalau in the bad way tu, sah2 mendapat kemurkaan dari yang maha esa. 


so, far. aku ada perasan la yang one blogger boy and one blogger girl ada mention pasal 'malaysian next top blogger ni' diorang macam nak buat contest or segmen i don't know and see siapa yang akan dapat that tittle.


kiranya dah nak buat macam Anugerah Bintang Popular la. heh. it's a good competition i think. but it's more suitable if we do to blogger yang followernya antara 100-500, 501-1000 dan seterusnya.


masing2 ada range dia yang tersendiri. kalau competition ni diadakan secara terbuka, gulp, memang tenggelam la yang blogger picisan macam aku (if masuk la) get it? sebab kebanyakan orang ramai (termasuk aku jugak) sering memandang dan memikirkan apa yang di depan mata. mereka malas nak selak apa yang ada di sebaliknya.


macam aku mula2 blogging dulu. bila aku bukak belog seseorang, aku akan pandang followernya dulu. sebab apa? sebab aku nak tahu, belog ini, belog pemes or belog biasa2 aja.


see! it's what people thinking when they are newbie. sebab tu, it's more suitable when we make a range. contohnya,


grup A ( 0-500 follower)
grup B ( 501-1000 follower)
grup c ( 1001-5000 follower)


kalau tak nak macam range2 ni, boleh je buat klasifikasi anugerah. contohnya,


grup A ( belog tentang tutorial )
grup B ( belog personal )
grup C ( belog masakan )
grup D ( belog kartun )


and then they can compete. heh. ni just pendapat aku je la if korang2 nak buat somethin segmen or somethin competition like that. kalau macam ni baru adil kannnn?? tapi kan, betul ke competition macam 'malaysian next top blogger' ni nak buat? 


haha. and siapa pulak yang jadi judges? perghh. mesti best kan kalau Inche Anon yang comel jadi judges. bwahaha. duda duda, aku sokong je tapi jangan la sampai imbul pergaduhan dan segala bagai. 


bagi aku, ada je blog yang best and layak dapat banyak follower tapi dah orang tak nak pandang blog dia, nak buat macam mana kan? it's depend on people.


siapa2 yang tengah depressed dengan masalah chenta, klik sini
@solution.


siapa2 nak join segmen : blogger di zaman sekolah, klik sini
@segmen

siapa2 yang nak join contest KAMI FOTOGENIK, klik sini
@contest

bai!




7 ulasan:

Orang Kampung berkata...

confirm aku klah awal..

Peqaxlol ;DD berkata...

betul gak.. erm, tp kan tajuk nye malaysian next top blogger. adeh, kalau follower sikit, maksudnya tak femes lg laa.... hahaha.....

The Lady & Mr Vampire berkata...

@mizi ~ lom cuba lom tahu!

The Lady & Mr Vampire berkata...

@peqaxlol ~ haha.. sebab tu kita buat range. hee..

faisal apardi berkata...

kalau nak femes tu tak salah pun cuma biarla femes dengan usaha sendiri..baru feel..huhu

The Lady & Mr Vampire berkata...

@faisal ~ hoho.. betul2.. anugerah ni maybe dibuat after diorang pemes. :)

laaa,, not me k yg buat. haha

Tanpa Nama berkata...

Health is not valued till sickness comes.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...