Jumaat, 1 April 2011

~ isteri oo isteri :P

p/s if wanna shoutbox. just click my picture yang sengal kat tepi tu. have a nice day. :D

assalamualaikum.


grr. petang ni aku nak kasi ceramah sikit kepada suami2 dan juga bakal2 suami. wakaka. even usia aku baru 17 tahun *bulan 10 baru 18 :P* aku nak ceramah jugak kat korang. heh, siapa tak nak dengar, please X this page :D


and the ceramah is begin like this. once upon a time.....


cett, k,k, aku nak bagi tahu macam mana seorang suami nak didik isteri. heh, adakah aku akan bakal melangsungkan perkahwinan? errr, soon la der, gila ke hapa nak kahwin muda ni. lain la Katek dengan Kyerull tu. entah2 kahwin lagi awal dari Inche Ady dan Che Sunah kita. :P




kalau isteri kita mula buat perkara yang para suami tak suka *aku bakal suami la :D* si suami boleh buat only this three thing! ha-ha. sila alert ye! jangan nak ngade2 tambah jadi empat. dah aku kata tiga, tiga je! MUKTAMAD.


apa 3 benda tu?


aku bagi contoh. perkahwinan diantara otomen dan raksase


********************************************************


otomen : abang raksase, nak keluar dengan Abang Ady tu boleh tak? 


raksase : tak boleh.


otomen : alaaa, boleh laaaaaaa.


raksase : tak boleh.


otomen : isk! menyampah la dengan you ni! huh.


*******************************************************


wakaka, so, apa solution yang patut raksase patut buat? 


1- raksase mestilah menasihati otomen terlebih dahulu. wiii, macam mana nak cara nasihati? tu korang tanya la raksase sendiri. haha. kalau dia tak tahu nak jawab apa, korang pikir2 la sendiri. takkan tak tahu nasihat tu apa. hee.


****************************************************


raksase : sayangku otomen, dengarlah cakap abang raksase. abang ady tu kan dah berpunya. dia milik kak sunah. you kan milik I *kenapa aku rasa nak muntah?*


otomen : I hate you!!! huh. tak nak dengar. 


****************************************************


2- nampaknya otomen tak dengar cakap raksase. apa yang raksase patut lakukan seterusnya? ni step kedua, heh. tapi step ni 18sx ye. wakaka, kalau Otomen degil jugak and tak nak dengar cakap Raksase, Raksase boleh tinggalkan tempat tidur mereka. eceh waaa. haha. bukan aku cakap ye. :P dah agama yang suruh buat cam gi tu. kenapa boleh tinggalkan tempat tidur? sebab bagi Otomen rasa insaf and rasa tercabar. ha-ha. :P faham? ke tak faham? 


***************************************************


raksase : kalau you nak jumpa sangat dengan Abang Ady, takpelah, I tidur dekat luar je. :(  *nada sedih*


Otomen : tidur kat luar rumah pun boleh. wakakak *gelak setan*


************************************************** 


3- nampaknya, otomen tak rasa pape pun. haha. kesian Raksase. sooo, apa langkah seterusnya yang boleh dilakukan oleh Raksase. jeng jeng jeng. 


raksase boleh pukul otomen. heh. taaaapi dengan pukulan yang memberi pengajaran. ngee. jangan la pulak Raksase keluarkan fire dari tanduk dia and jangan lah pulak Otomen buat skill pelik untuk keluarkan Abu Gid. *erk?zzz*


yang penting bawak berbincang. dah paham dah macam mana si suami nak nasihati isteri??? taaapi, dalam dunia zaman sekarang ni, kebanyakan suami terus buat Abu Gid dekat si isteri. terus langkah nombor 3 and tak buat nombor 1 and 2. wiii, sebab tu la banyak kes penceraian berlaku. :P


so, moral of the story ?


bila dah kawen, sila amalkan sebegini ye kalau ada bau2 pelik nak gaduh. oh! lupa pulak. tadi tu sekadar lakonan je.


CUT!!!! 


papai :D





8 ulasan:

KyêrulL berkata...

HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAA!! kenapa tak backlink.. baru best HAHAHA

*yup! aku gila trafik!! HAHA

The Lady & Mr Vampire berkata...

@kyerull ~ bwa haha..tunggu katek bila baca bnda ni.. hee

kheeyu tohid berkata...

pergh..~

The Lady & Mr Vampire berkata...

@kheeyu ~ kenapa?

Sunah Mohammad berkata...

errr...otomen, resakse...pening...hahaha~

The Lady & Mr Vampire berkata...

@sunah ~ bwa haha.. biar pening..

**::CIKNUURUL::** berkata...

ingtkn otomen ngan resakse tu due2 laki,.ohh,suami isteri rpenye,.hehe,.

The Lady & Mr Vampire berkata...

@cik nurul ~ hahaha...mmg komen terbaik hari ni..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...