Jumaat, 15 April 2011

~ bila budak tanya kat aku pasal graviti.

assalamualaikum.


aku baru balik mengajar and sekarang tengah dengar lagu apa entah kat Fly ni. lagu super junior ke? entah, aku pun tak pasti. paper je la, lupakan pasal aku.


hari ni aku ajar mengaji, sains and muzik. part mana entah boleh masuk chapter muzik ni. joget je la. masa ajar sains, ada sorang tu tanya aku,


"graviti tu apa?"


dah la sains tu aku benci sangat. lagi la nak terangkan graviti tu apa. harem jadah. heh. lagi2 hari ni mak dia bagi aku gaji, aku pun kena la terangkan jugak maksud graviti tu apa.


aku rasa semua orang tahu apa maksud graviti. tapi kalau ada budak darjah 4 and dia bukanlah 5 kelas terawal tanya kat korang,


"graviti tu apa?"


korang boleh terangkan tak kat budak darjah 4 yang innocent apa itu graviti. boleh? ha-ha. silalah cakap yang korang pun tak tahu nak terangkan macam mana. if yang bertanya tu umur 13-17 tahun, maybe kita boleh guna contoh Isaac Newton yang buah epal tu.



last2 aku bagi contoh macam ni.

"kalau bola kita baling ke atas. bola tu nanti pergi mana?"

"jatuh bawah la." jawab budak tu.

"then itu la graviti. graviti tu yang tarik kita kat pemukaan bumi."

after that, aku bla bla bla bebel pasal perbandingan bulan & bumi. heh. bukan senang nak jadi tutor. ok, gaji aku kerja sebagai tutor is 240 hinggit sebulan. haha. 

not an easy work ok be a tutor. :) kalau korang, korang guna contih cam mana?

siapa2 nak join segmen : blogger di zaman sekolah, klik sini
@segmen


siapa2 yang nak join contest KAMI FOTOGENIK, klik sini
@contest



ok bai

8 ulasan:

Amanie Ashraff berkata...

contoh : kalay saya campak awak dari kapal terbang awak jatuh ke mana ? :)

The Lady & Mr Vampire berkata...

@amanie ~ haha.. saya pergi ke bulan. ok x?

Siti Nadzirah Zakariah berkata...

vampire..kaw ajar aku lah pulak..

The Lady & Mr Vampire berkata...

@siti ~ haha.. boleh je!

Rozuan Ismail berkata...

budak sekarang ni pandai2..susah nak terangkan kat dia.kalau diorang tanya apa itu seks,cam ner cara kita nak jawab?

izzatulshazni berkata...

aku bg contoh. kalau ko lompat ko terapung mcm kt bulan tak?haha

The Lady & Mr Vampire berkata...

@rozuan ~ tu la pasal. haha

The Lady & Mr Vampire berkata...

@izzatul~ haha.. bulan pun dia tak tahu boleh terapung..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...