Sabtu, 16 April 2011

~ be a human ain't an easy job

assalamualaikum.


hai guys! tadi aku baru siapka a little bit kerja. heh. kerja tu dipaksa oleh che amanie kita sebab dia tak sabar2 nak jenguk kerja tu.


k forget about that, kita tumpukan perhatian kepada topik membina pada hari ini iaitu be a human ain't an easy job. ha-ha. k,k, i get it. it's a boring and tak best punya tajuk. bwahaha.


sebenarnya sekarang ni aku nak bermuhasabah diri aku yang tengah mereng macam memerang kering. heh. betul apa aku cakap, menjadi seorang manusia bukan perkara yang mudah. uuuu, kalau la jadi manusia itu perkara yang mudah <--- mudah macam sebut ABCDEFG , dah lama hidup aku ni aman damai tanpa masalah dan perkara luar biasa yang menggelikan lubang telinga aku.


hidup siapa yang takde masalah? aisy. memang best je kan aku buat topik ni di rembang petang yang lawa. ha-ha. memang la aku ni perosak bahasa. siapa kisah? syhh. aku nak sambung, sila diam dan tumpukan perhatian.


if hidup kita ni takde masalah, korang rasa best tak? ke tak best? ke best? bagi aku all solution have it pro and cons. 


kalau ada masalah <-- rasa macam nak sepuk2 je kepala sesorang.


kalau takde masalah <----- rasa bosan and aneh.


heh. sebab tu aku cakap, jadi manusia bukan kerja yang mudah. lalala. kalau takde masalah, masa tu la nak cari masalah. kalau ada masalah, masa tu la doa tahap sungguh2 dekat Allah and mintak banyak2 supaya Allah lenyapkan segala masalah yang aneh tu.



silalah setuju cakap aku yang be a human ain't an easy job! ha-ha. setuju? sometimes<--- problem yang datang dalam hidup kita tu la yang mematangkan kita! (^_^)

experience is the best teacher! kenapa aku cakap macam tu? entah. *angkat bahu* tapi aku rasa semua orang setuju je kan apa yang aku cakap ni! heh. ke ada yang tak setuju? aku tak tahu nak terangkan macam mana sebab benda ni semua orang boleh rasa sendiri. kan????? k, la aku nak berhenti taip. nak makan dulu. lapar!!!!!!!!!

siapa2 nak join segmen : blogger di zaman sekolah, klik sini
@segmen


siapa2 yang nak join contest KAMI FOTOGENIK, klik sini
@contest

bai :)

4 ulasan:

yad'z berkata...

yup.. experience is the best teacher to lead us in da future.. =)

syaza nazura. berkata...

Suka entri ni, suka suka :DD Being a human ain't an easy job, but it's the only job we can do. :) So, better do it as best as we can :)

The Lady & Mr Vampire berkata...

@yad'z ~ iyap :)

The Lady & Mr Vampire berkata...

@syaza ~ betul3x

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...