Isnin, 4 April 2011

~ aku berblogging sejak umur 16 tahun. korang?

p/s if wanna shoutbox. just click my picture yang sengal kat tepi tu. have a nice day. :D

assalamualaikum.





hee. hari ni aku nak cer zaman permulaan aku berblogging. aku mula buat belog masa umur 16 tahun. haha. sekarang dah 18 tahun. kalau tambah, tolak, bahagi, darab, kiranya belog aku dah berumur 2 tahun la! ngee. dah tak hisap susu lagi. bagus2. 


tapi aku mula aktif buat belog masa habis SPM last year. tu baru kaw2 aku lipat 18 dengan belog. sebelum tu sekadar, oh hai, oh hee, oh itu, oh ini. seterusnya, hye hye bye bye. :P


masa aku umur 16 tahun,(2009) kebanyakan budak2 daerah Klang dah ada belog! *aku sekolah kat Klang :) * rata2 semua dah ada belog. budak2 Convent, MGS, La Salle, STK, Meru. dasat kan? budak2 kat Klang sejak umur 15,16 dah layan belog sana sini.


heh. aku pun nak buat la jugak belog. tapi belog kitorang ni tak la pemes sangat sebab kitorang takde medium nak salurkan ke mana belog kitorang tu. masa tu facebook tak terkenal sangat. masa tu Myspace memang kuasai jajahan daerah Klang la. haha. akhir tahun umur 16 tu, baru layan facebook. hee.


dengan Myspace, err.agak susah la nak promote sebab masa tu kebanyakan budak2 kat Myspace asik2 tukar profile pic, asik2 upload pic. wakaka. termasuk la aku. ngee. so, sekarang dengan munculnya facebook, dapat la promote belog. memang masyuk! 


tapi aku tak tahu keadaan budak2 Klang yang ada belog tu. tak tahu diorang still ada belog or diorang dah tanam dekat rumah che kiah sana. erk? hope diorang punya belog sihat walafiat la. hee. 


tapi budak2 sekarang umur 12 pun dah ada belog. walawei! memang kentang la! nanti aku nak ajar anak aku belog sejak umur dia 8 tahun. wakakaka. nanti dah 18 tahun, follower dah beriban banyak la, tak macam aku, follower seciput je.


bila korang start blogging? 2 hari lepas? sebulan lepas? ke sejak zaman neolitik atau mesolitik? haha. kongsi2 la ye. ;D


papai. siapa2 yang belum masuk contest KAMI FOTOGENIK, sila2 la masuk. :D


ps
ada judges bengang sebab sesetengah belog loading beriban lama. haha. opss. heh. tak payah tahu la siapa judges tu. hee. aku pun setuju je dengan dia, ok bye :DD

20 ulasan:

nur amalina athman berkata...

start blogging umur 16tahun..bersamaan august2010..waktu tue belom ckp umur 17tahun sebab tak smpai 14sept lagi..haha..
aktif berblogging lepas spm..umur waktue tue da 17thun3bulan..smpai skrg masih aktif berblogging iaitu lebih kurang 17tahun 7bulan..haha..

Shairazi Saidin berkata...

Sejak dalam perot mak lagi. dalam tahun 1920 mcm tu la.

athirah berkata...

kalau x silap ak.. masa aku form3 atau fom4... start bloging kat friendster blog.. HAHAHHA.. skang umur ak dh nk msk 23... :p

The Lady & Mr Vampire berkata...

@amalina ~ haha..detail gila..

The Lady & Mr Vampire berkata...

@shairazi ~ haha..aneh! alien mmg pelik..wakkaa

The Lady & Mr Vampire berkata...

@athirah ~ belog anda sila masuk tadika.. haha

Orang Kampung berkata...

start blogging umur 12 tahun..
ada blog ketika umur 21 tahun.

Aizat Hamdan berkata...

HAHA.. SM ? dalam perut mak ya ?? haha..actually AH baru blogging je.. cuma x aktif , guess what !! AH lupe password =,=.. korang bayang kan.. hahaha

Alysha Nur syahirah berkata...

sye wat blog sejak umo 15 thun.. tapi ta tau nk gune n bz memnjang sebb nk Pmr.. berukbnd plak papa amik... ta bg syew un9 :'( ... sejujurnya... blog yg nie.. adalah blog yg keempat. hohoho! so.. cam u jugak.. after spm.. tader wat pape at home.. so.. gadap blog jehr laa! :P -.-

cik chopu berkata...

zaman form3 dulu mula, lepastu jarang hapdet sebab masuk asrama, then the same case, lepas spm apa lagi, meronggeng sampai sekarang, yeahh jiwa lapanbelas mula berzapin.

nina berkata...

start blogging last year.
start blogging betul2, x start pun lagi. hahaha..

kAmi dAn mEreKa!! berkata...

kite baru aktif blog baru2 jugak ni ha,
dulu2 saje je buat. teringin nak ade blog, keh keh =)

budak.bandung.laici berkata...

actually b4 ni biasa baca belog org je.
buat belog ni pon kes kena buat project paper..
tu yg melekap sampai hari ni...
huhu

The Lady & Mr Vampire berkata...

@mizi ~ ok aneh.. haha

The Lady & Mr Vampire berkata...

@aizat ~ haha..siap ley lupa password! wakaka..ganas gila

The Lady & Mr Vampire berkata...

@nur ~ bwahaha..sep tom tom bak..satu team la kita..

The Lady & Mr Vampire berkata...

@cik chopu ~ kebanyakan mereka2 sama seperti kita.. haha

The Lady & Mr Vampire berkata...

@nina ~ haha...bila nk serius? after spm?

The Lady & Mr Vampire berkata...

@kami & mereka ~ ada belog sgt seronok :)

The Lady & Mr Vampire berkata...

@budak bandung laici ~ heh.. keep it up with belog coz belog are awesome!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...