Selasa, 29 Mac 2011

~ pertandingan artikel terbaik pilihan junko.

p/s if wanna shoutbox. just click my picture yang sengal kat tepi tu. have a nice day. :D

assalamualaikum.





tetiba aku rasa nak join, wakaka, so, aku pilih entry yang mana? wiii. tadi aku ada mintak pendapat Myza, entry mana yang paling best, dia kata entry pasal aku jadi tutor. wakaka. mula2 aku nak pilih tu, then tukar la, aku rasa this article is better, article ni dah berzaman kot! haha. aku buat entry ni, 20 february 2011.


here I give to you.



~hari ni aku nak jadi ustaz macam Din.

p/s if wanna shoutbox. just click my picture yang sengal kat tepi tu. have a nice day. :D

assalamualaikum.


again, sambil blogwalking, sambil buat entry. kalau tengah blogwalking tu, tetiba dapat ilham muncul dari kayangan, terus aku buat new entry.


tadi aku blogwalking kejap kat belog Pilihan Hati tentang 


@kita mengabaikan Allah?

baik kan aku ni, hee, suka promote entry orang. haha, lupakan je la. buat baik di balas baik. tapi tak semestinya aku tunggu balasan apa yang telah aku buat tu. 


hari ni aku nak jadi ustaz kejap. ngeh3x. aku rasa siapa2 boleh jadi ustaz right? tak perlu belajar di mesir untuk menjadi seorang Ustaz. so, sekarang aku nak bercakap dan bercakap. syhh! tumpukan perhatian ye anak2. jangan degil2. kalau degil, aku rotan sepuluh belas kali! 


since aku baca buku 5 tahun 5 bulan, banyak ilmu yang aku tahu. hee, that's book so remarkable and super coolio. tabik spring doink toink. from that book aku kenal Harun Yahya. kesian kan Vampire seorang ni.


baru kenal Harun Yahya rupanya. dari buku 5 tahun 5 Bulan, aku tahu yang surah al-insyirah and surah ad-dhuha tu ayat memujuk. :( kesian kan kat Vampire ni. tu la, dalam solat selalu je baca surah al-insyirah ni *sebab ayat dia pendek!* tapi tak tahu maksudnya.


dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang.


bukankah Kami telah melapangkan dadamu?
dan telah Kami ringankan bebanmu yang berat?
Yang membebankan punggungmu?
Dan Kami muliakan namamu.
Sesungguhnya disamping kesukaran datanglah kesenangan.
Sesungguhnya disamping kesukaran datanglah kesenangan.
Apabila engkau telah selesai ( mengerjakan sesuatu pekerjaan )  maka bersusah payahlah ( mengerjakan lain pekerjaan )
Dan kepada Tuhanmu, berharaplah.


tapi sekarang aku dah tahu ;) jadi lepas ni. kalau tengah bersusah hati, baca je la surah al-insyirah ni, insya Allah tenang. :DD


dari buku ni, aku belajar banyak benda. sweet je. pasal romanticism : A weapon of Satan. hee, E Book Harun Yahya la segala bagai tu.

thumbs up ;)) tu je aku nak cakap. have a nice day. 



pssst
memang la aku copy paste bulat2. wakaka.:P yum2. mintak2 menang :D

3 ulasan:

yad'z berkata...

ya allah! dia yang tulis ke 5 tahun lima bulan nieh! ahahahah... one of my fav book... my bad sebab tak concern sape penulinsye... ahahaha

The Lady & Mr Vampire berkata...

@yad'z ~ haha....choy!! heee...

JUNKO-EL-HIDA berkata...

Thanks join bro!..Salam perkenalan ya?..Pukul 4 petang pengumuman pememnag..So plz be alert!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...