Selasa, 15 Mac 2011

~ my love at first sigh was a contest

p/s if wanna shoutbox. just click my picture yang sengal kat tepi tu. have a nice day. :D

assalamualaikum.


heya guys. di tag oleh syaz and aku pun gedik mengejoin. paper je la. hee. k, I'm on :D





here I goes my story. :D


p/s
aku pernah cerita dulu, tapi bagi siapa2 yang tak pernah dengar, silalah ikat pankreas kau orang ketat, mana tahu ada yang tak tahan dengan kepelikan cerita aku ni. mua haha.


the story is begin....


once upon a time....


nama dia Nurul Atikah Hissam. my first love plus my first chenta monyet. ahakz!


Atikah yang pakai baju sukan warna hijau. masa ni ada program PKS which is dia jadi AJK Exco Makan dan Minum. aku pulak penolong Exco Penerangan dan Pendidikan. comel tak dia? haha. baby face gitu.


heh. aku start couple dengan Atikah ni masa darjah 4 lagi. haha. korang jangan terkejut pulak. budak-budak zaman sekarang memang advance gitu. masa tadika pun dah main couple-couple, kahwin-kahwin, papa-mama and yang penting ada pondok!


kiranya aku ni agak ketinggalan la sebab  baru couple masa darjah 4. sob,sob,sob. memang tak ikut peredaran zaman sungguh aku ni. nak diceritakan balik, masa darjah 4 tu, aku duduk sebelah dia. susunan tempat duduk ditentukan oleh guru kelas aku. setahun, lebih kurang 2,3 kali kitorang akan bertukar tempat duduk la bagi mengelakkan kelas bising macam ayam tak dapat makan.


ni kat sekolah agama tau! heh, even sekolah agama pun, laki pompuan duduk sebelah-sebelah je. ye la, masing-masing otak suci bersih plus dungu tak mengerti apa itu seks rambang and raba-meraba gonjeng-gonjeng gitu. haha. kiranya aku ni suci gila la masa tu. woi! jangan fikir bukan-bukan. aku suci gila-gila lagi sekarang ni. k, chill.


well, bila lelaki tu dah rapat dengan seorang perempuan tu, lama-lama dia akan suka kat that girl.aku la orangnya tu,ngee. bukan orang lain pun. aku tahu, korang kalau rapat dengan mana-mana girl pun, takkan jatuh chenta monyet punya. k, whatever. sambung.


then, pada suatu hari yang indah, cuaca pun cantik, burung pun menyanyi riang ria terbang sana sini, akhirnya aku melamar si gadis untuk menjadi awek aku. mua haha *bahasa sastera gi-la*. aku ingat lagi macam mana aku melamar dia. meh, aku lakonkan balik. eh, silap. bukan lakonkan balik, meh aku ceritakan balik secara detail macam mana aku melamar dia.


" atikah." panggil aku.


Atikah pandang aku. dia masih khusyuk membuat latihan tajwid yang diberi oleh Ustazah. disebabkan aku selalu dapat markah 100 untuk tajwid, jadi aku takde masalah nak siapkan cepat latihan yang diberi. haha. ( bangga la pulak.)k, shheshh.


" apa dia." kata Atikah.  sebelum itu, aku khusyuk merenung dia menyiapkan latihan tajwid. jantung aku terus dup dap dup dap. aisey. jatuh chenta rupanya. haha. jatuh chenta bila tenung selama 10 saat yang penuh khusyuk. ngee.


" kau cuba teka kita suka siapa." kata aku blush. sheshh. aku tak letak revlon k. FYI, aku kalau cakap dengan orang, aku jarang menggunakan perkataan aku. aku lebih suka menggunakan perkataan kita.

atikah jadi teruja. " siapa?"


" kita bagi klu." aku ni jenis pemalu nak bagi tahu secara terang-terangan. jaga gengsi la katakan. ehem ehem.


" ok." balas Atikah.


" dia tu rapat dengan kau. rapat sangat." aku bagi klu pertama.


" siapa?" atikah kerut dahi. " muhaini?"


"bukanlah. bukan dia. dia pakai jam tangan sama macam kau." aku tunjuk pergelangan tangan dia. klu ke 2.


" siapa? shahirah hanie?" tanya Atikah.


aku geleng lagi. " bukanlah."


" dah tu siapa?" tanya Atikah tak puas hati. " dah Shahirah hanie yang pakai jam sama macam aku."


" bukan dia." kata aku bengang. " dia selalu pergi tandas dengan kau. naik basikal macam kau. pakai tudung macam kau. ada pencil case macam kau."


" aliza?" teka Atikah lagi.


huh? aliza pulak. 


kringg. loceng rehat terus bunyi. " orang tu kau la." jawab aku pastu terus bangun pergi kantin dengan kengkawan aku.


haha. ni kisah betul tau. memang best la sebab masa tu sebab on the spot je terus loceng rehat berbunyi. kah kah kah. bila ingat balik, rasa macam nak tergelak la pulak. dah tergelak pun. ngee.


beberapa minggu kemudian.


aku nampak dalam pencil case Atikah ada tulis somethin.


Atikah  Nazrul.


aku terus senyum kat situ jugak and tanya kat Atikah about pencil case stuff.  then, officially aku dengan dia couple. after that, kitorang memang rapat sebab aku dengan Atikah suka melukis. aku akan bawak buku kosong then kitorang share page, melukis sama-sama. aku tahu lukis muka je and Atikah akan habiskan lukisan aku. hee. Atikah memang semula jadi pandai melukis. 


tapi, kitorang couple sampai form 1 je. after that, kitorang putus sebab Atikah kata nak belajar. aku? sedih doe sebab tak tahu nak react macam mana. the end kisah chenta aku dengan Atikah.




bila aku form 4. masa tu semua budak-budak tengah hot guna myspace. even aku dengan Atikah dah clash, kitorang still friend. ye lah. dah aku dengan dia sama kelas dari form 1 sampai form 3. bila masuk form 4, aku amik science stream and Atikah amik Add science. 


ada satu malam tu, bila aku check it out kat myspace, ada seorang mamat tu, nama dia E-kid if not mistaken la. dia suka kat Atikah rupanya. then aku tanya kat Atikah pasal E-kid. 


" kenapa tak couple dengan E-kid je?" tanya aku kat Atikah. pastu Atikah cerita la sebabnya. bla bla bla bla. 


aku? oh. begitu cilitanya. haha.


then, aku chat dengan E-kid kat myspace. aku nak tolong dia couple dengan Atikah. sekali E-kid cakap macam ni.


"oh, kau la Nazrul. bila Atikah clash dengan kau. dia siap nangis semua."


huh? nangis la pulak. tak pernah tahu pulak. memang terkejut gilak la. heh. cilita lama pun. tak payah ingat.


" cakap la macam mana kau pikat Atikah?" tanya E-kid. aku cuma boleh gelak je pastu. ngee. korang pun dah tahu cilitanya, so tak payah aku nak ulang balik kan.


 ni gambar aku dengan Atikah dekat Hotspring Sungai Kelah. masa ni form 4 and kitorang kena buat persembahan dikir barat dekat situ.


the end.


tapi kan, bila ingat balik cerita ni, rasa nak tergelak je. mua haha. geli pun ada. usus aku nak tercabut da wei. kih kih kih.



k, masa untuk tag 5 orang


@jijah *dia still couple dengan first love dia*
@che naz *dia pun ada love story yang menarik*
@ady budika *aku nak tahu kisah dia, haha*
@niesz *bila aku dah tahu, boleh aku gelakkan, haha*
@farzana *sebab dia cun, aku nak tahu kisah chenta dia. kui3x*


done. daa. 


edit balik :


terlupa nak bagi link


@contest *sila klik*

8 ulasan:

Syarifah Nornazrah Al Yahya berkata...

homaigod~ nazrul..kejam siot mengetag naz mende ni. tadak crta cinta la..adoiii~ tolonggggg

mr vampire berkata...

@naz ~ kui3x...kena join jugak! :P

Izbeta Shyah berkata...

wahahaha.! weyh.! sweet siot kisah cinta kau yang masih tak berapa matang and ala ala suci ni.! bhahaha.! nice lah, good luck ok :)

mr vampire berkata...

@izabeta ~ haha..semua ny mmg kenangan la..haha

Amanie Ashraff berkata...

huii nasib baek ko tak tag aku. haha aku tade buat la menda2 pengaratan macam nie :p

mr vampire berkata...

@amanie ~ aq ada tag kau untuk contest sun glasses..wii..lp aq nk hantar link td..

Cik Azizah berkata...

ekekeke...cute la gambar kat bawah tu..mandi pantai gitu..ekekke


wah tag jijah dengan tulis couple gan 1st love! cayalah!

mr vampire berkata...

@jijah ~ siapa yang tak tahu your lover..kui3x.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...