Selasa, 8 Mac 2011

~ mari kita belajar bahasa arab.

p/s if wanna shoutbox. just click my picture yang sengal kat tepi tu. have a nice day. :D

assalamualaikum.


heya guys. hari ni kita akan belajar bahasa arab. ookey. sila ambil buku masing-masing and duduk dengan tegak penuh semangat wokeh!!



ni kereta. k, for sure la kau orang tahu ni kereta. kereta dalam bahasa arab di panggil sayyarotun. hee, siapa yang sekolah agama, tapi tak tahu kereta apa dalam bahasa arab, memang kena pancung la.


ni pulak helikopter. haha/. gaya best je kan aku letak gambar hot kat sini. helikopter dalam bahasa arab dipanggil halikubtaron ok!! hee. tak percaya? silalah percaya. :P


ni pulak basikal. kau hada?? takde kan. sila senyap dan tumpukan perhatian. basikal dalam bahasa arab dipanggil darrojaton. hee. senang kan? tak susah pong bahasa arab ni! haha *otak senget*


ni kita panggil dia kucing. :D jangan kau orang kata ni hanjing pulak! sah kena zass dengan aku! anak kucing dalam english kita panggil kitten! kalau kucing betina, dalam bahasa arab, kita panggil dia, Kitton 

tak main2 wokeh!! serious ni!! hee.

ok, tamat lah sudah kelas bahasa arab kita pada hari ini. murid2 sila bayar yuran pendaftaran pada Mr Vampire di hujung sana tu ye.

k, murid2 boleh balik. baik2 ye balik tu. hee

12 ulasan:

niesz berkata...

hahahha..yg ni niesz tahu, dulu ade blajar, baru perasan kitton tu amik dlm bhsa arab kan..

thanx for d wish :)

nazrul ashraff berkata...

@niesz ~ hehe...takde mslh..:D

myn :) berkata...

kesimpulan nyee, ade TON di belakang , ahaha

nazrul ashraff berkata...

@myn ~ gagagaga..tahu takpe..

Asha Shalina berkata...

dulu blaja bhs arab form 1 smpi form 3..hampeh x ingt lgsg.. -_-"

nazrul ashraff berkata...

@asha ~ haha..choy!

--nina--- berkata...

Mr Vampire, darrojaton tu bukan ayam jantan ker?

nazrul ashraff berkata...

@nina ~ eh? ye ke? haha..tapi yg ni dah tgk buku..hee

mencarikebahagiaanhakiki berkata...

ayam jantan dikkun
ayam betina dajajatun :)

The Lady & Mr Vampire berkata...

@wakakaka ~ mmg terbaik la..tambah 1 lagi. hee

Tanpa Nama berkata...

Sayyarotun mobil bukan kereta....

Kereta qithoorun...


herman brunei berkata...

Syukur alhamdulillah saya ucapkan kepada ALLAH karna atas kehendaknya melalui AKI DARMO saya sekaran sudah bisa buka toko sendiri dan bahkan saya berencana ingin membangun hotel dan itu semua berkat bantuan AKI DARMO,saya tidak pernah menyanka kalau saya sudah bisa sesukses ini,atas bantuan AKI DARMO yang telah memberikan nomor selama 3x putaran dan alhamdulillah itu semuanya tembus bahkan beliau juga membantu saya dengan dana ghaib dan itu juga benar benar terbukti, AKI DARMO juga menawarkan minyak penarik kepada saya dan katanya minyak ini bisa digunakan untuk berbagai jenis keperluan dan baru kali ini saya temukan paranormal yang bisa dipercaya,,bagi teman teman yang ingin dibantu untuk dikasi nomor yang benar benar terbukti tembus atau dana ghaib dan kepengen ingin membeli minyak penglaris jualang silahkan hubungi AKI DARMO di 082-310-142-255 ini benar benar terbukti nyata karna saya sendiri yang sudah membuktikannya –ATAU KTIK ALAMAT BLOG AKI -http://pendidikanmerangin.blogspot.co.id

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...