Jumaat, 25 Mac 2011

~ kalau tak pergi tuisyen, boleh pandai ke?

p/s if wanna shoutbox. just click my picture yang sengal kat tepi tu. have a nice day. :D

assalamualaikum.


heya guys. wiii. entry di pagi hari. heh. sebenarnya aku malas nak buat entry pagi2 ni sebab kat belog aku, trafik kurang pagi2 buta cam gi ni. 


lupakan je la. straight to the topic,


kalau tak pergi tuisyen, boleh pandai ke?


aisy, sejak aku dapat result SPM, semua entry aku pasal ilmiah je. haha. paper je la. ibu bapa selalu suruh anak dia pergi tuisyen. wiii, alasan dia,


"boleh jadi bijak sikit"


erk? habis tu, kalau yang tak pergi tuisyen, tak boleh jadi pandai ke? actually, boleh je study kat rumah sesorang or buat study grup dengan kawan. aku rasa cara ni leboh praktikal kot. 


bukan aku cakap, pergi tuisyen tu tak elok, tapi bagi aku, tuisyen & belajar dengan cikgu di sekolah takde beza. ye la, cuma tuisyen, aku tengok kerja tuisyen dia beribu-ribu lemon sampai diorang siapkan kerja tuisyen dekat sekolah.


hee, patutnya siapkan  kerja sekolah, tapi ni siapkan kerja tuisyen. hentam je la labu.


aku dulu tak pergi tuisyen! heh, dulu ada la pergi tuisyen. amik kelas BI je. yang lain aku buat study grup or belajar sendiri. tapi aku lagi suka study dengan kengkawan sebab kita boleh bertukar-tukar pandangan.


tapi part gossip memang tak tinggal la. haha.sambil study sambil tu gossip. wiii. jadi boleh la aku tekankan kat sini, tak pergi tuisyen pun boleh pandai. 


yang takde duit nak g tuisyen, better buat study grup kalau nak dapat gempak lemon. heh, so, jangan la anti sosial sangat. kang nanti siapa pulak nak bantu kalau dalam kesusahan.


tapi kan, kenapa aku rasa berblogging dengan belajar nak hadap SPM guna konsep yang sama ea?


yang penting bekerjasama & jangan anti sosial. haha. and more, nak berblogging tak payah pergi tuisyen pong!


terlebih pulak aku membebel. haha. papai. 


psst
jangan lupa join contest :D sila jenguk sidebar!

6 ulasan:

Dda Ly berkata...

urmm saye rase boleh laa...hihihi saye pon x penah tuisyen..tp kalau diberi pilihan, saye nak anta anak2 saye tusyen..

meh ke rumah..
~hampir kehilangan kerana kelalaian~
keep in touch ye..♥♥♥

mr vampire berkata...

@dDa ~ oh o...

nina berkata...

Sokong tak pergi tuisyen.
Sape yg tak pegi tuisyen tapi result superb giler (contohnya diri sendiri ni.. hehe..) memang awesome giler..

*bestnya puji diri. hehe..

izzatulshazni berkata...

HAHA.dulu tusyen jugak pastu quit.boleh je dpt result kurang nak cemerlang :P
eh lupe nak publish entry contest T.T

mr vampire berkata...

@nina ~ haha..tekan lif msuk sndiri..heh

mr vampire berkata...

@izzatul ~ jgn lupa sudah..heh

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...