Selasa, 15 Mac 2011

~ bukan tak nak update :(

p/s if wanna shoutbox. just click my picture yang sengal kat tepi tu. have a nice day. :D

assalamualaikum.


heya guys. sorry tak update semalam. ha-ha. my sis gi-la meroyan semalam and gaduh tahap tak ingat dunia. paper je la. so, here I come to share news and gossip. kui2x. pergh, rindu tahap gaban seyh dengan belog ni. twitter dengan facebook pun aku campak tepi. whatever.


so, berita terbaru?


dapat mesej ni?


BBC NEWS :


japan govermant confirms radiation leak at Fukushima Nuclear plants. asian countries should take necessary precautions. remain indoors first 24 hours. close doors and windows. swab neck skin with betadine where thyroid area is, radiation hits tyhroid first.


take extra precaution, radiation may hit philat starting 4pm 2 day. please send people you care.


aku dapat mesej ni semalam. from kawan aku. hee. aku cakap benda ni maybe tak betul and ada diberitahu  dalam berita utama tv3 semalam. pastu dia marah aku. uuu , sedihnya :( 


the rest is history


pagi tadi, dalam Malaysia Hari Ini, Abby *aku tak tahu eja nama dia* and lagi-seorang-tak-ingat-nama-dia- ada contact seorang prof from mana-entah-tak-ingat-jugak-


*aku tahu otak aku tak ingat apa2 benda :P* prof tu ada bagi tahu yang mesej tu tak masuk akal and bla bla bla.


1-Kedudukan Malaysia yang jauh.


2-Arah tiupan angin : tak tiup ke arah Malaysia


3-reaktor Nuklear tak meletup : hanya bahagian atas sahaja yang rosak.


4-asid rain tak mungkin berlaku : asid rain berasal dari monoksida *asap rokok & bahan bakar * dan bukannya daripada uranium bla bla bla.


so, aku rasa, semua orang berpuas hati?


hope so. 







important thing right now is doa banyak2 and mohon perlindungan Allah. 

done : daa :D

3 ulasan:

niesz berkata...

harap2 negara kite selamat, same2 lah kite amik iktibar dr kejadian nie..doakan semuenye selamat dekat sane..

Amanie Ashraff berkata...

betul2. kita doa jek dan mohon perlidungan Allah. tu idea yang paling bijak

mr vampire berkata...

@niesz ~ iyap..:D

@amanie ~ jajajaa..hope they safe :DD

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...