Ahad, 6 Mac 2011

~ apakah maksud perkataan ini??!!!! siapa tahu?!!

p/s if wanna shoutbox. just click my picture yang sengal kat tepi tu. have a nice day. :D

assalamualaikum.


dah banyak orang tanya aku. apakah maksud perkataan


GONJENG




entry ni akan dipenuhkan dengan perkataan gonjeng, harap maklum *angguk2 kepala* mari kita buat contest gonjeng kepada diri sendiri.


1-sejak bilakah anda mendengar perkataan gonjeng?


sejak bila ea? of course sejak dari sekolah rendah. tapi, tak pasti pulak masa bila, and di manakah. yang pasti bukan masa aku mencirit di dalam tandas la.


2- dari siapakah anda mendengar perkataan gonjeng buat pertaman kali?


dari siapa? yadaa, yadaa, dari kawan aku lerr. takkan dari emak aku kot! gonjeng punya soalan.


3- berapa kalikah anda menggunakan perkataan gonjeng kepada orang ramai?

erk? apa daa punya soalan. zzz. entah *angkat bahu* selalu ayat pemes aku ialah LAMPI. haha. ok what!! *kakak aku ajar! :p*


4- pada pendapat anda, apakah maksud perkataan gonjeng?


zzz. pada pendapat saya *follow format SPM ok!* gonjeng bermaksud sengal dan mereka yang di gelar gonjeng ialah mereka yang sengal. eh? betul ke? haha. menurut kamus dewan bahasa dan pustaka negara Vampire keluaran 1876,


gonjeng ertinya : lembab tahap typo badak guling2. okey tak jawapan tu? dapat full 3 markah tak ? hee.


5- apakah yang anda ingin nasihatkan kepada mereka, yang tidak mengetahui maksud apa itu gonjeng?


eh? tak pernah dengar perkataan gonjeng? sah ketinggalan zaman. tinggal dalam gua ke? zzz.


6- pesanan kepada mereka yang ingin menggunakan perkataan gonjeng?

huh? tolong jangan guna tanpa kebenaran keluarga Vampire, harap maklum :P


sila tag kepada 3 orang yang anda rasa tidak mengetahui apa itu maksud gonjeng dan pastikan mereka menjawab soalan ini dengan jujur.


@zaty budak pink :P
@jijah budak nakal
@myung dae tahi lalat mahal

9 ulasan:

zati berkata...

hahahah wut the nyhahh, siot..jap2 nanti aku buat hahahak

Rozuan Ismail berkata...

first time dengar perkataan ni pon tahun lepas rasanaya..kat blog cik epal gonjeng..

shafiqabdshukor berkata...

owh..
tu ke mksdnye..
selalu gak dgr ad member selalu sebot..
tp x tau ape bndenye...

nazrul ashraff berkata...

@zaty ~haha. x sabar aku nak baca.

@rozuan ~haha..belog cik epal mmg pemes la ayat tu..

nazrul ashraff berkata...

@shafiq ~ haha..ok la tu pnh dgr..hee

fathiahRAIHANA berkata...

yadaa yadaa . ada ckit bunyi hlovate di ctu . hihihi . err ktorang suka guna Cepi . lawan kpd lamlpi la konon . heee

nazrul ashraff berkata...

@raihana ~ alamak..kantoi la pulak..haha...cepi? sah tak pernah dengar..

Cik Azizah berkata...

nah! amik ni!

http://nurazizahyahaya.blogspot.com/2011/03/apakah-maksud-perkataan-ini-siapa-tahu.html

nazrul ashraff berkata...

@jijah ~ haha..senget!! hee

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...