Sabtu, 5 Mac 2011

~ allah panggil kita berapa kali ?

p/s if wanna shoutbox. just click my picture yang sengal kat tepi tu. have a nice day. :D

assalamualaikum.


straight to the point.


allah panggil kita only 3 kali dalam hidup kita. hee. terkejut kan? ke tak terkejut?


aku? masa mula2 tahu of course terkejut. ye la, erk? Allah yang maha Agung lagi maha Berkuasa bersedia memanggil aku yang serba serbi kekurangan ni. 


1- allah panggil kita untuk solat.


yang ni memang syiok la sebab allah panggil kita 5 kali sehari and kadang2 ada je yang burn without kita realise. nak tahu macam mana? solat without toma'ninah. wanna know more, asking your ustaz or ustazah lerr. aku bukan naqib kau orang.


2- allah panggil kita untuk menunaikan haji.


yang ni depends on people. ada je yang duit berkepuk-kepuk dalam bank, tapi kedekut tahap cipan guling2. ye la, just thinking by ourself, kalau nak pergi bercuti, tempat idaman nak melepak kat mana?


of course Hawaii yang seksi meksi. Paris kota chenta or Milan kota fesyen. yeah! admit it. aku pun sama je macam tu dulu. and one fine day, if I can make it umrah or haji, I will! no doubt. amin..


3- allah panggil kita untuk menghadap alam barzakh.


yang ni no doubt without lewat or awal satu detik or saat or paper kau orang nak gelarkan, kita will face munkar dan nakir di alam sana. yeah! changing for allah sake and we will find solace. but the truth is kita selalu pikir,


"der! kita hidup lama lagi."


and how kau orang boleh tahu kau orang hidup lama lagi. what if next jumaat is a final day of earth and masa tu baru kau orang tahu langit tu tinggi ke rendah.




konklusinya : aku insan yang hina sebab aku selalu buat mistake but always nak betulkan kesalahan orang lain. 


tu je nak bebel. daa. :DD 


we do the best and allah will do the rest. -nazrul-







4 ulasan:

Miezah Ghani berkata...

wah , entry ni best !
*insaf* :)

nazrul ashraff berkata...

@miezah ~ thank u so mucho!

мiмiп gопjепg berkata...

setuju ngan miezah. insaf baca entry ni. :)

nazrul ashraff berkata...

@mimin ~ aik..budak ni pong insaf jugak?? haha

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...