Isnin, 21 Mac 2011

~ aku suka tengok cerita-cerita ini.

p/s if wanna shoutbox. just click my picture yang sengal kat tepi tu. have a nice day. :D

assalamualaikum.


heya guys. bersama kembali Mr Vampire. wiii. sebelum itu. nak tulis surat kejap.


kepada remaja-remaja.


kehadapan remaja-remaja yang menyertai segmen : saya blogger remaja, saya ucapkan terima kasih ye sebab mengejoinkan diri anda dengan berani. wiii. nanti saya akan post segala luahan hati anda mengenai bla bla bla. haha.


sekian.


daripada
mr vampire.


***********************************************


ok, kita kembali kepada topik utama, aku suka tengok cerita2 ini. huh? cerita apa? sabar & tenang ye. wiii. 


1- desperate housewives.



aku suka sangat tengok cerita ni. hee. aku start tengok cerita ni masa second season. first season tak tengok la. cerita ni even agak kelucahan and agak luar alam, tapi dia ada sense of humour. best ooo. sangat kelakar and kalau aku gelak mesti ada part guling2 sekali. ha-ha. sekarang dah season 7 and 8tV selalu siarkan cerita ni. 

hari : selasa
jam : 10.30 malam.
tV : 8tV.

best tau! 

aku bagi 8/10. wiii.

2- ugly betty.




best sangat tengok cerita ni. dari cerita yo soy betty la fea kepada ugly betty. tapi aku rasa banyak negara dan buat their own version untuk cerita ini. Malaysia pun ada la sikit versi cerita ni. macam cerita Cinta Kolestrol! yang Erra & yusry berlakon tu!

pape pun, aku takde astro and selalu tengok kat 8tV je cerita Ugly Betty ni. hee. sekarang cerita ni takde la pulak. sob,sob,sob. *tears drop* cerita ni best sangat2. huuu. tapi kesian Betty sebab Henry dah ada charlie *pergh! haha. aku ingat lagi siapa pelakon dia even 3 tahun tak tengok!* bos dia, si Daniel tu pulak kuat buat seks. zzz. *aneh lagu pervert* tapi Betty dah dapat tukarkan Daniel jadi mat baik la. haha.

aku bagi 7/10

3- gossip girl.


cerita ni lagi la gempak ooo. aku dapat idea untuk cerita My Evil Girl Name's Lily dari cerita ni la. the evil gossip girl. peewitt! cerita ni dari buku and then dibawa ke dunia lakonan.

tapi cerita ni agak lawak la sebab pakwe & makwe asik bertukar diantara kawan2 je. haha, tak berkembang langsung. zzz. cerita ni ambil setting dekat upper east side, tempat orang kaya2 ooo. cerita ni semua orang2 kaya je gamaknya. yang miskin pun dah jadi kaya macam Dan Humphreys tu. huuu.

aku bagi 8/10. yeayy!

4- criminal mind


best sangat. haha. cerita bunuh2. syiok!!! and coolio. aku suka tengok Reid. perghh. budak pandai macam Eistein. baca buku laju gila. aku suka gak dengan Garcia. minah Hacker tahap tak boleh cakap la. gempak giii-la. 

cerita ni pasal BAU *not bau or what* yang always selesaikan masalah bunuh2. dasat maa orang US ni bunuh orang. penggal la, tembak la. tapi diorang selalu amalkan penyeksaan sebelum bunuh, uuu. i loike ya! kui,kui,kui.

sekarang pun ada siar kat 8tV. 

hari : senin
jam : 10.30 malam.
tV : 8tV

aku bagi 6/10

alamak, letih al pulak taip ni. haha. k, la, berhenti kejap untuk blogwalking and bertweet ;D tweet,tweet. jom tweet sampai lebam, bagi yang ada twitter tu boleh cari burung biru kat belog ni and kelik! siap. haha.

segmen : saya blogger remaja akan diupdate sebentar lagi :DD

8 ulasan:

amarAIDIL berkata...

hello?? drama Malaysia takde ker??

ZWAN SABRI berkata...

Aiseyh, aku x penah tgk crita2 ni.. kecuali ugly betty jer.. tu pown tgk kadang2 jer.. huhu

Lizzie Yasmin berkata...

Cuba layan Skins tp dlm youtube lar.. cite agak kotor skit.. tp best.. full of fwenship...

mr vampire berkata...

@amar ~ erk?? haha

mr vampire berkata...

@zwan ~ silalah tengok.wiii

mr vampire berkata...

@lizzie ~ oookey!

nina berkata...

haha.. same lar taste kiter dalam tgok drama ni..
Hehehe..

Cuma saya punye number 1, gossip girl.

mr vampire berkata...

@nina ~ haha..gossip girl is awesomania!! kah kah kah..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...