Khamis, 24 Februari 2011

~ segmen : puitiskan diri anda.

p/s if wanna shoutbox. just click my picture yang sengal kat tepi tu. have a nice day. :D

assalamualaikum.





siapa yang nak join segmen, boleh klik sini.


@puitiskan diri anda

hee, sekarang la masanya untuk aku jadi pemuitis. adui cik Atiq ni. sudah lama kot aku tinggalkan dunia pantun sejak sekolah aku kalah peringkat separuh akhir dekat KISAS. tapi, puitis itu pelbagai right? wiii. and aku suka dekat puisi ni. puisi ke? entah la. aku tak tahu nak kategorikan benda yang aku tulis ni sebagai apa. taaaapi, apa yang aku tahu, ianya menrupakan surat chenta daripada yang Maha Agung kepada umat manusia yang dicintainya.






dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang.


bukankah Kami telah melapangkan dadamu?
dan telah Kami ringankan bebanmu yang berat?
Yang membebankan punggungmu?
Dan Kami muliakan namamu.
Sesungguhnya disamping kesukaran datanglah kesenangan.
Sesungguhnya disamping kesukaran datanglah kesenangan.
Apabila engkau telah selesai ( mengerjakan sesuatu pekerjaan )  maka bersusah payahlah ( mengerjakan lain pekerjaan )
Dan kepada Tuhanmu, berharaplah.







suka sangat dengan ayat ni! surah al-insyirah :)






aku panasaran dalam mencari cinta.
sumpah! 
aku terlalu buta dalam menilai kaca dan permata,
adakah aku masih diberi kesempatan?
subhanallah.
insan mana yang sanggup menanggung dosa ini!
semoga Engkau merahmati hidupku. 


amin....


wiii! aku rasa Cikgu sabariah mesti bangga bila tahu yang anak muridnya bernama Nazrul ini sudah tidak buta lagi dalam bidang puisi. :)


daa, solat maghrib dulu.



4 ulasan:

Abhamz berkata...

salam, suka baca puisi tapi tak pandai berpuisi...

nazrul ashraff berkata...

@abhamz ~ wsalam..wiii!! boleh je try..hee..

forever love berkata...

simple but bgs la..ok pe..cinta kepada Allah..sentiasa mengingatiNya kan.?

nazrul ashraff berkata...

@ atiq ~ betul3x..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...