Khamis, 24 Februari 2011

~ mari kita belajar mengeja.

p/s if wanna shoutbox. just click my picture yang sengal kat tepi tu. have a nice day. :D

assalamualaikum.


hari ni kelas aku bermula macam biasa. tentunya start pukul 8.30 malam, tapi aku hanya mula sampai pada pukul 8.45 malam. kah kah kah. k, stop evil laughing. tapi kira fair & square la kan sebab aku chow dari kelas pukul 10.15 malam. :p


k, hari ni aku ajar math, bm and sains. see!!! kau orang tengok betapa dedikasinya aku mengajar 3 matapelajaran dalam 1 malam! haha. and hari ni jugak aku membuat quick test dengan diorang berdua.


bagi yang tak tahu, anak murid aku ada dua orang je. wii. nama diorang Jiha and Lukman. yang dah tahu tu, kau orang boleh isi masa kau orang dengan mengorek hidung masing-masing sebelum aku mula menyambung hikayat nazrul ni.


ngeh3x. k, mari bersambung. maka, hari ni aku bagi diorang perkataan, and after that, diorang akan menulis dekat kertas kosong. hee, adakah aku kejam kerana memberitahu kepada masyarakat umum yang diorang tu tak tahu mengeja. haha. masyarakat umumnya tu kau orang la jugak. :p


kau orang jangan nak buat muka innocent tanda tak bersalah. oookie, sekarang test pun bermula. siapa yang nak join, boleh je dapatkan kertas dan pensel and boleh la kau orang test otak masing2. mana tahu ada yang masih tak tahu mengeja ke........


1-menghadiahkan. 


anak murid aku ni pandai tau, dia eja, menghadiyahkan. huh? tang mana datang huruf Y pun aku tak tahu.


2-mengembirakan.


ada yang eja, mengemberakan. ha-ha, sure aku putus fius. macam -berak- je. kah kah kah. padahal kata dasar dia gembira bukannya berak. 


3-menaiki


and ada yang eja, menayike. ooookies, aku rasa macam tepayaki je. hee.


4-menyusukan.


meyusukan. and N dia hilang pergi mana pun aku tak tahu. wiii.


ok, test berakhir. kau orang dapat 4/4 ataupun markah kau orang sama je macam markah anak murid aku? hee, takpe2. tak perlu memberitahu kepada umum markah kau orang. ha-ha.


k, la ,chow dulu. mahu blogwalking. :)
have a nice day. :D


kalau suka, komen la.

3 ulasan:

padlie berkata...

darjah berapa diorang ni..?
nak gelak tp padlie dulu eja saya pun salah..
A.S. sa Y.A. ya saya..
tp tu umo 3 taun la..

Amanie Ashraff berkata...

emmm aku rasa anak murid kau genius=)) die nampak ape yg kau x nmpk :))

nazrul ashraff berkata...

@ padlie ~ sorang darjah 4 and lagi sorang darjah 5..

@amanie ~ ha-ha..terlebih genius!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...