Selasa, 22 Februari 2011

~ malam ni nak ajar apa ye.

p/s if wanna shoutbox. just click my picture yang sengal kat tepi tu. have a nice day. :D

assalamualaikum.


semalam aku ajar math dekat anak murid aku tu. choy! tak hafal sifir rupanya. tapi takpe la, asalkan dia tak buta sifir. boleh je kira guna tangan.


menjenuh la aku ajar dia darab dengan bahagi semalam. yang penting teknik tu penting, ngee. aku ajar 2 orang budak. Luqman and Jiha. semalam Jiha tu demam. entah2 dia saja je kot demam sebab aku ada bagi kerja sekolah dekat dia. haha.


takde la. JIha memang betul2 demam and dia ada penyakit jantung. kesian kan. umur 11 tahun dah ada sakit jantung. :( aku hope dia sihat. korang nak tahu, mak Luqman tu siap boleh bantai suruh aku ajar bahasa arab dekat anaknya.


huh?


"makcik, dah berzaman saya tinggalkan bahasa arab."


tapi aku cakap dalam hati je la. apa yang aku ingat pasal bahasa arab? tak banyak yang aku ingat.....


ainun = mata


uzunun = telinga 


babun = pintu.


"semua pasal anggota badan. kenapa tetiba terselit pintu ni?!"


haha, angkat bahu je. oh ada lagi.


kolamon = pen.


hee, tu je yang aku ingat. memang la masa PSRA aku dapat mumtaz dalam bahasa arab. tapi tu tak bermaksud, aku masih ingat semua yang aku dah belajar!


sob3x. tapi kalau tajwid tu takpe la jugak. sebab tajwid tu matapelajaran kesukaan aku. aku sayang amat2 dengan matapelajaran ni. and tajwid ni pun, aku dapat mumtaz masa PSRA dulu. 


"makcik, makcik. kalau saya ajar tajwid takpe la makcik. ni bahasa arab pulak. mana la saya tahu."


again! aku cakap dalam hati je. ye la. aku kan pemalu. :p


haha, have a nice day!choy!! dah pukul 5.54 petang. kena bersiap-siap depan tV ni. ada cilita gadis semasa sunsilk. :))


@gadis semasa sunsilk

9 ulasan:

padlie berkata...

kalau belajar math tapi tak hafal sifir susah la..
Kalau leh kira pantas ngan jari ok lagi..
Kalau tak, memang tak sempat masa la jawabnya..

Entry terbaru padlie: Saudara Anjing

Amanie Ashraff berkata...

whoaa aku terel bab kahwin jek. nk aku ajar ?

niesz berkata...

hehehe...ley jd ustaz ni..

Rozuan Ismail berkata...

wah!!jadi tutor sekarang..huhu..

nazrul ashraff berkata...

@padlie ~ betul3x..

@amanie ~ haha..yang tu pun aku expert..

nazrul ashraff berkata...

@niesz ~ haha..tak pernah terpikir pun..

nazrul ashraff berkata...

@ rozuan..alamak..malu la pulak..hee..

Abhamz berkata...

salam, serba bolehlah awak ni...

nazrul ashraff berkata...

@abhamz ~ hee..puji-pujian hanya untuk allah..:)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...