Isnin, 31 Januari 2011

~segmen syok sendiri.

p/s have a nice day everyone. may allah bless us. wink wink wink.you can check it out all my story kat bahagian LABEL and choose as what u wish.

assalamualaikum.


hee, aku memang suka join segmen Inche Ben ni. ngeh3x. ni segmen syok sendiri 2 and masa segmen syok sendiri 1 tu dibuat, aku tak sempat join. blogwalking punya pasal. kalau tak paham, buat2 paham.





k, siapa yang nak join this segmen, korang boleh klik sini.
dah klik? k, kalau dah klik, baru la cun oo. baru la boleh masuk mag gitu. haha, k, lupakan. kembali kepada tajuk.


haha, ni la muka aku masuk majalah. amacam? cool tak? boleh jadi coolio Vampire evah tak? Inche Ben posing duduk, aku pun nak posing duduk gak. hehe. :D


tak sangka sungguh aku masuk mag, hee, and that wartawan is Inche Ben. Hoho. Inche Ben interview aku oo!


" boleh berikan nama glamour anda dalam dunia maya ni?" tanya Inche Ben.


"nama glamour? oh o, kebanyakan orang kenal as a Mr Vampire, tapi ada je yang panggil Ked Ashraff." jawab aku sambil meneguk Milo Ais * haha, gaya poyo jap*


" Mr vampire? Ked?kenapa anda memilih nama tersebut?" tanya Inche Ben sambil kerut dahi.


" Mr Vampire tu sebab saya ada gigi taring. sebenarnya saya Mr Vampire III, ada je Mr Vampire I and Miss Vampire II. Ked Ashraff tu pulak, nama pena saya as a writer."


" writer huh?" angkat kening. "kenapa anda berblogging?" tanya Inche Ben lagi.


" kenapa saya berblogging? em, mula2 tu sebab nak post all cerpen and novel yang dah di buat kat lappy sis saya. tapi lama2, dah jadi ketagih pulak nak berblog and sekarang kalau tak  bukak blog a day, rasa macam pelik je. yea! blog is awesome and lebih cool dari facebook." jawab aku bersungguh - sungguh.


Inche Ben kelihatan terangguk-angguk. " next question, siapa pemberi semangat anda?"


aku tersenyum kecil ." ramai je. tapi yang pemberi semangat tu ialah kengkawan yang selalu pandang kerek bila nak berblogging.  saya nak tunjukkan kepada diorang yang blog adalah satu medium baru yang boleh memajukan diri seseorang."


" em, sudah berapa lama anda berblog?" Inche Ben menghirup sedikit air minumannya.


aku terpikir2 jap. " em, saya start buat blog masa saya 16 tahun which is 2009. tapi masa tu tak berapa aktif sangat kat blog ni more masa tu, kelas saya, ada blog sendiri. bila masuk april 2010, mula aktif sikit and post my novel kat blog. Novel budak2 sekolah." aku sengih. " full of perangai yang selekeh."


Inche Ben tergelak sedikit. " siapakah idola anda dalam dunia blogging ni?"


" tentunya Heidi Shafiq." jawab aku pantas.


terangguk-angguk lagi. "bagaimana dengan kenangan manis dalam dunia blogging ni?"


" manis huh? " aku pikir jap. " em, memang sweet la *not sweat!* bila ada yang kunjung kat blog ni and drop their comment. best gila kot! takde la always leave comment kat shoutbox and always said, follow me back. gila luar alam." aku menjulingkan mata ke atas.


" macam mana pula dengan kenangan pahit?"


" so far takde la." jawab aku pendek.


"pencapaian terbaik dalam dunia blogging ni?" tanya Inche Ben tak sabar.


" nope, takde, nehi, ilek. saya freshie lagi."


" selain berblog apakah minat anda?"


" em, tidur, makan, tidur, tengok tV and tidur again. oh! ada lagi. suka travelling sambil menghabiskan duit."


gelak.


"k,k, bagaimana anda membahagikan masa anda diantara berblog dengan aktiviti yang lain."


" em, sebab saya ni lepasan SPM 2010, so saya duduk rumah tanam anggur je la. hee, saya tak kerja lagi and yeah kebanyakan masa saya banyak hadap lappy sis saya je. blog dan saya. saya pandang blog, blog pandang saya, saya pandang blog balik. " sengih.


" saya suka itu. sila nyatakan cita2 anda terhadap blog anda itu." tanbahnya lagi bersahaja.


" oh ok. saya nak people around the world baca blog saya. saya tak kisah if mereka tak follow  blog saya asalkan saya tahu ada person kat luar sana,baca saya punya blog."


" pendapat anda mengenai dunia blog di Malaysia ini."


" heh, saya rasa memang dunia blog kat Malaysia ni dah berkembang la. lepas ni kita tengok je macam mana student2 umur 14, 15 tahun akan ada diorang punya blog and who knows, tahun2 mendatang, budak tadika pun ada blog jugak."


Inche Ben mengangguk setuju. " nasihat anda untuk mereka jika ingin memiliki blog sendiri."


" jangan amalkan prinsip, i follow you, you must follow me back. it's doesn't make sense!"


" k, last question. anda ni nak masuk majalah mana ye?"


" ada tak majalah yang khas untuk blogger2 je?" aku dah tersenyum.


"entah." Inche Ben angkat bahu tanda tak tahu. " maybe one fine day. siapa tahu kan? " balas Inche Ben. " k, la, saya chow dulu. have a nice day! assalamualaikum."






hehe, aku memang terlebih syok sendiri pulak. haha. make sense la jugak dengan tajuk entry. ngeh3x. hari tu aku mimpi naik motor dengan Maria Elena & Fatin Liyana. 2 hari lepas aku mimpi nak solat kat rumah Inche Ben and ada jumpa Khairul Fahmi lagi. haha, aku memang suka gila la mucho2 kat mimpi aku ni.haha malam ni aku nak mimpi jumpa siapa pulak ye.......ada cadangan ?

5 ulasan:

bun berkata...

hahha,sangatlah kretip
tak terpikir pon
mimpi jumpa kita pulak la
boleh??

Amanie Ashraff berkata...

ahaha tinggi imaginasi ko ek

Sunah Mohammad berkata...

hehe..bestnye kene interview inchik ben~~

Kenapa Saya Tak Minat Enchek Ben?

DiaUmaiNiNaz berkata...

salam singgah dr blog ben...best kan kena interview..

nazrul ashraff berkata...

@ bun ~ huhu..nk jmp pemes je..hehe

@amanie ~ haha..banyak maksud tu..

@sunah ~ mmg best..

@dia ~ hyper best!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...