Jumaat, 28 Januari 2011

~ aku tak tahu kenapa korang benci aku, pengalaman bahas

p/s have a nice day everyone. may allah bless us. wink wink wink.you can check it out all my story kat bahagian LABEL and choose as what u wish.

assalamualaikum.


tajuk entry. aku tak tahu kenapa korang benci aku? huh? siapa yang benci aku? ngeh3x. budak2 yang benci aku tu memang tahap sampah la. hanya disebabkan satu baris ayat je kot, terus sentap sampai nak poyokan nama aku kat SKI sana * SKI nama sekolah *


kenapa diorang benci aku? meh aku story cilita yang panjang menjela ni. aku nak bukak hikayat merong mahanazrul so, korang kena dengar gak! aku nak lepas geram and patut ke aku dibenci. cis, memang palat betul. *tumbuk dinding...kononnya la*


masa tu 2010, pusingan ke 2 bahas ala parlimen.


sekolah aku lawan dengan sekolah SKI. aku pembahas kedua and hari tu kumpulan aku dapat group Kerajaan and SKI and the damn kid dapat pembangkang.


 patutnya sah2 team kerajaan menang sebab team pembangkang dah tolak usul. tahap hangut betul! asas utama dalam perbahasan ialah pasukan yang tolak usul automatik dikira kalah. *kalau tak paham, buat2 paham*


tapi bila SKI tolak usul apesal diorang boleh menang! aisy, angin weh. mana tak anginnya, punya penat and aku tidur 3 jam je sebab punya khusyuk nak hafaz teks. huargh! *hentak kaki* nampak sangat juri kena beli! 


bila aku bagi hujah, tetiba seorang pembahas SKI bangun nak tanya soalan. tapi masa tu aku nak kejar masa, so, aku cakap macam ni je la.


" saya tahu saya kacak yang berhormat, sila duduk dulu."


pastu aku terus bla bla bla bagi hujah. since that ayat! pembahas SKI terus benci aku. forever. dorang tunjuk muka sengit kot bila aku cakap ayat di atas. nampak tak ayat kat atas ni?


lepas tu, pergi pertandingan forum * aku duduk kat tepi je* aku jumpa again pembahas yang aku kenakan tu. tunjuk muka sengit depan aku. aku pang kang baru tahu!


lepas tu aku pergi Karnival Sivik sebab aku masuk pertandingan Runway & Fashion 1 Malaysia. kat situ aku jumpa budak forum SKI pulak. damn it!


lepas tu aku pergi explorace biology pulak. again! aku jumpa pembahas SKI. kenapa hidup aku mesti ada dengan SKI ! benci gila.


only aku nak cakap, SKI poyo.


tu je. haha. *lepas geram*



8 ulasan:

Amanie Ashraff berkata...

haha hidup ko da d selubungi SKI dowh ~

yuyu aziz berkata...

wah bagus dik jadi debater!

ayat sinikal tu perencah yang menghidupkan debat. :)

Takpe biar orang nak cakap ape, yang penting later on adik akan realise that debating really helps you in buiding your soft skills.

Kalau minat debat, it is advisable unt study law supaya minat tu tak berkubur. :)

nazrul ashraff berkata...

@ amanie..tahu takpe..

@yuyu ~ ngeh3x..law huh? x pnh pikir lak..hehe..

biella93 berkata...

jodoh ko kot ngn budak sengit tuh . ahhahaa

nazrul ashraff berkata...

@ bella ~ haha..x d keje..

zati berkata...

haha aku sokong statement bella tu :P

nazrul ashraff berkata...

@ zati ~ hee...tink tonk..aq ketuk kepala..

niesz berkata...

xmau bnci2 ok..hehe...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...