Jumaat, 28 Januari 2011

~ teka teki ting tong versi luar alam.

p/s have a nice day everyone. may allah bless us. wink wink wink.you can check it out all my story kat bahagian LABEL and choose as what u wish.

assalamualaikum.


semalam, aku ada buat teka teki ting tong di mana teka teki tu aku copy paste daripada 1 laman web tu. so mana-mana blogger jangan nak kepoh semedang macam tahi kambing and kata aku copy paste dari korang pulak * terlebih emo pulak *


k, chill. back to entry. malam ni aku post another teka teki which is teka teki ting tong versi luar alam. kenapa aku cakap luar alam? sebab aku tergelak sampai putus urat bontot bila baca teka teki ini. haha. yang ni aku copy paste dari 1 blog and aku akan perkenalkan blog dia sat nanti.


blog dia aku dah lama follow and antara yang terawal aku follow. *pikir jap* aku follow dia punya blog since trial spm lagi. hee, lama dah tu. k. let's see the teka teki yang luar alam tu.


ready? 


aku rasa ada yang dah pernah tengok or baca kot teka teki ni sebab aku rasa owner blog tu pun copy paste dari mana2 je. k, hee, bila nak start ni!


Kini, Pelajar Paling Cerdik di .............. telah ditemui! * isi dengan nama negara kegemaran masing2.*

Kisah ini berlaku di salah sebuah sekolah di ................*nama negara*

Tahniah..teruskan bacaan anda utk menemui jawapannya:


Seorang guru, Cikgu Murni (Umur: 22) menghadapi masalah dengan salah seorang muridnya (Abu). Lalu guru ini bertanya kepada murid tersebut :

"Apa sebenarnya masalah awak, Abu?"

Lalu Abu menjawab, "Saya terlalu cerdik untuk berada di darjah 4, kakak saya menduduki UPSR dan saya lebih cerdik dari dia, maka saya seharusnya berada di tempat yang sama juga!".

Cikgu Murni dah tak tertahan. Dia bawa Abu ke pejabat pengetua. Sementara Abu menunggu di ruang tamu, Cikgu Murni terangkan keadaan tersebut kepada pengetua. Pengetua mengatakan yang dia akan berikan ujian kepada Abu dan jika Abu gagal menjawab, maka Abu harus kekal di darjah 3 dan berkelakuan baik. Abu dibawa masuk ke pejabat Pengetua dan Cikgu Murni terangkan pada Abu dan Abu bersetuju untuk ambil ujian yang akan diberikan.

Pengetua: Apa 3 x 3?
Abu: 9
Pengetua: Apa 6 x 6?
Abu: 36

Pengetua terus bertanyakan soalan2 berdasarkan tahap pencapaian murid2 UPSR dan si Abu mampu menjawab tiap soalan yang diberikan. Lalu pengetua memandang Cikgu Murni dan berkata, "Saya rasa murid ini sepatutnya berada di darjah 6", Lalu Cikgu Murni berkata pada pengetua, "Saya ada soalan saya sendiri, boleh tak saya ajukan pada Abu?". Pengetua dan Abu bersetuju.

Cikgu Murni: Apa yang lembu ada 4 di badan, tapi saya cuma ada dua?

Abu: (berfikir) ..................(jawapan 1)

Cikgu Murni: Apa yang ada di dalam seluar kamu tapi tidak pada seluar saya?

Abu: ............... (jawapan 2)

Cikgu Murni: Apa yang bermula dengan huruf "K" akhir dengan "A", ianya berbulu, berbentuk oval, nyaman dan mengandungi lapisan nipis keputihan?

Abu: ........................ ( jawapan 3 )

Cikgu Murni: Apakah yang masuk keras dan berwarna "pink", bila keluar lembik dan melekit?

Mata Pengetua terbuka luas dan sebelum sempat dia menahan, si Abu terus menjawab.

Abu: ................. ( jawapan 4 )

Cikgu Murni: Apa yang mereka lakukan, lelaki secara berdiri, wanita secara duduk dan anjing secara tiga kaki?

Mata Pengetua sekali lagi terbuka sangat2 luas dan sebelum dia sempat hendak menahan si Abu terus menjawab.

Abu: ......................( jawapan 5 )

Cikgu Murni: Baik, sekarang saya akan ajukan soalan berbentuk siapakah saya, okay?

Abu: Baik Cikgu

Cikgu Murni: Awak memasukkan batang kedalam saya. Awak ikat saya untuk saya berdiri. Saya kebasahan sebelum awak.

Pengetua kelihatan resah dengan soalan yang diajukan oleh Cikgu Murni.

Abu: ...........................( jawapan 6 )

Cikgu Murni: Jari memasuki saya. Awak menggesel-gesel saya bila awak teringatkan saya. Lelaki idaman akan mendapat saya dahulu.

Pengetua semakin resah dan tidak selesa. Lantas terus meneguk segelas Nescafe 3in1.

Abu: ..................( jawapan 7 )

Cikgu Murni: Saya ada bermacam-macam saiz. Bila saya sakit saya akan meleleh. Bila saya keluar, banyak tisu yang akan digunakan. Bila awak hembuskan saya, akan berasa lega.

Sekali lagi pengetua rasa amat resah dengan soalan yang di ajukan oleh Cikgu Murni dan ingin membantah, tapi si Abu mendahuluinya.

Abu: ..........................( jawapan 8 )

Cikgu Murni: Saya batang yang keras. Hujungnya tajam. Saya akan datang dan masuk dengan lajunya.

Abu: .........................( jawapan 9 )

Cikgu Murni: Sekarang saya akan ajukan soalan dalam Bahasa Inggeris, okay?

Abu: Okay

Cikgu Murni: What word starts with a 'F' and end in 'K' that means lot of
heat and excitement?

Abu: ...............................( jawapan 10 )

Cikgu Murni: What word starts with a 'F' and ends in 'K' & if you dont get
it you have to use your hand.

Abu: ........................ ( jawapan 11 )

Cikgu Murni: What is it that all men have one of. It's longer on some men than on others, the pope does not use his, and a man gives it to his wife after they are married?

Abu: .................( jawapan 12 )

Cikgu Murni: What part of the man has no bones but has muscles, lots of veins and loves pumping?


Abu: ............................ ( jawapan 13 )

Pengetua menghembuskan nafas kelegaan bila mendengar jawapan yang diberikan oleh si Abu, lantas berkata "Baik hantar murid ini ke Universiti Malaya; jawapan yang saya fikirkan semuanya salah"

...........................................................................

P/s: Jika jawapan anda semua salah, anda adalah sama spesies dengan pengetua yang mempunyai pemikiran kuning.....hehehe





hee.. dah pikir jawapannya?? sila lah pikir ye.. haha. masa aku pikir, aku punya pemikiran sama je macam pengetua. haha. blogger ni aku akan perkenalkan dia kat next entry bila aku nak bagi jawapan.


sila lah mencuba ye. :D

2 ulasan:

niesz berkata...

hahahaha..geli nye, ntah2 niesz pon mcm pengetua!wakaka..otak kuning!

nazrul ashraff berkata...

@ niesz ~ hehe..ye la tu kot!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...