Isnin, 17 Januari 2011

~lagu feveret.

p/s have a nice day everyone. may allah bless us. wink wink wink.you can check it out all my story kat bahagian LABEL and choose as what u wish.

heh. aku suka datang blog cik epal. siapa tak kenal cik epal? meh aku lempang laju-laju. haha.k,chill. ada satu post dia tu, pasal challenge in 30 days, eh? ye ke macam tu? em, entah la. aku pun tarak ingat lorh and malas aku nak cek balik. haha. nanti aku cek balik la yob. not now, sekarang aku nak foukus kat entry ni. hee. semangat la pulak.


lupa pulak. assalamualaikum.


lagu feveret? aku rasa each of anda-anda sekalian ada lagu feveret masing-masing kan. tipu la siapa yang takde lagu feveret tu. ngee. well, kengkawan girls kat kelas aku dulu suka sangat nyanyi lagu jiwang. perghh. bernanah telinga aku sebab aku ni sememangnya menentang sekeras-kerasnya lagu jiwang nieyh. 


so, sinar and suria is out of list. aku more dengar lagu english la.


" kau ni poyo la tak dengar lagu melayu. sokonglah industri sendiri. aisy!!"


pastu aku lempang lelaju siapa yang cakap aku macam tu.


" kau pikir telinga kau telinga eropah ke hapa!"


what?!! that's insane. k, whatever. masing-masing ada point of view right. heh. yang tadi tu sekadar lakonan jewp. tak pernah pun ada orang cakap aku macam tu. sebab apa?sebab aku dah kerat lidah diorang dulu. haha.


dari dulu sampai sekarang, lagu aku feveret aku asyik bertukar-tukar jep. antara yang pernah masuk list aku la.


1~ 4 Minutes by Justin Timberlake feat Madonna.


2~Just The Way You Are by Bruno Mars


3~Love Game by Lady Gaga


4~Thinking Of You by Katy Perry


5~Open Your  Eyes by Maher Zain.


so, aku ikut peredaran masa gitu. sekarang? sekarang aku suka lagu ni.



Thank You Allah by Maher Zain.this song so meaningfull and ajar kita how important it is to say alhamdulillah dekat Allah. heya korang ni. Allah is our god ok. so, when, we dapat somethin, must say alhamdulillah. and imagine if korang tak dapat somethin yang korang nak. mesti korang mencarut. heh, aku pun pernah je macam tu. sekarang?


dah kurang la sikit. so, aku hope, masing-masing dapat menghayati lagu ni k. tak rugi pun sebut alhamdulillah. get it? korang sebut alhamdulillah, automatikal bahu kanan korang dah berat sikit. huk huk huk. 


cara bersyukur kepada Allah terbahagi kepada 3 perkara.


1~hati. bersyukur dengan apa yang telah dapat.
2~perkataan.mengucapkan alhamdulillah.
3~perbuatan. mensyukuri nikmat yang dapat dan menggunakan ke arah jalan kebaikan.


so, sekarang ni aku jadi cikgu muzik plus cikgu agama islam. hee. versatile gitu! 


kalau suka, komen-komen la yep. 


p/s~we do the best and Allah will do the rest.

8 ulasan:

aina_loli-pop berkata...

aq xknl sape cik epal tu....

nazrul ashraff berkata...

sob sob sob..x knl ke??

biella93 berkata...

1st kaw dgr lagu maher zain . mesty time kt kem tuh kan ?? ahahha . suke maher zain jugak :)

nazrul ashraff berkata...

haha..adus..kantoi sudah bella..grr..

fathiahRAIHANA berkata...

naaaaa . suka jugak dengan cik epal . hihihi . dan, saya minat JT :D
MCR minat tak ?

nazrul ashraff berkata...

haha..minat gak..=) MCR with their music yg m'gegar otak..haha

cik EPAL berkata...

suka lagu bruno mars tu :D

nazrul ashraff berkata...

i like it too cik epal!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...