Selasa, 18 Januari 2011

~aku ni lelaki..lelaki ini?

p/s have a nice day everyone. may allah bless us. wink wink wink.you can check it out all my story kat bahagian LABEL and choose as what u wish.

BEN ASHAARI

assalamualaikum.


aku ni lelaki..lelaki ini?

kalau semalam Inche Ben kita buat segmen about gegurl, hari ni, Inche Ben kita buat segmen about boy pulak. heh. bukan pasal boy. pendapat orang-orang lelaki pasal gegurl. so, gegurl-gegurl sekalian, dah ready nak dengar pendapat aku pasal korang? hehe, jangan cuak sudah. aku bukannya cikgu agama nak bagi tazkirah blog kat sini. aku cuma bekas peserta Bahas ala parlimen sekolah and bekas peserta syarahan sekolah je. so, haha, kita santai-santai lepak kejap.


"pendapat anda mengenai wanita masa kini?" tanya Inche Ben.


pendapat aku? heh. disebabkan aku baru habis SPM so dunia yang aku jejak ni takde la luas mana pun. alih-alih ke sekolah jugak and kalau ada tournament, baru la jejak kat sekolah lain around daerah Klang terchenta ni. so, skop dunia aku takde la besar macam korang-korang yang da jejak segala ceruk kat Malaysia nu ha. ngee.


jadi, aku bagi pendapat pasal budak-budak pompuan kat kelas aku jewp. aku malas nak imagine tinggi-tinggi and pikir segala bagai. tak kisah kan? haha. ala,aku tahu korang tak kisah. korang kan baik. terus terang la aku cakap, budak-budak pompuan kelas aku sangat santai. dorang semua gonjeng-gonjeng macam aku. well, diorang sangat baik. tapi diorang ni suka gossip. perghh, kalau nak exam tu, aku dah ready baca buku awal-awal dekat rumah sebab dekat sekolah takkan boleh khusyuk punya baca buku sebab gegurl-gegurl kelas aku ni gossip je memanjang. and gossip diorang pasal..


1~mamat korean
2~mamat yang baru masuk kat sekolah kitorang
3~kutuk cikgu ( yang ni aku join sekali, haha )
4~masalah pakwe.


gegurl and that stuff memang tak dapat dipisahkan. isk,isk,isk.
sebahagian gegurl kat kelas aku. 
 "citarasa anda?"huh? haha. citarasa aku? citarasa apa? citarasa nak jadikan awek sehidup semati tunggang terbalik? ngee. aku suka cari gegurl yang sama gonjeng dengan aku. haha. aku ni banyak cakap so, aku pun mestilah cari gegurl yang banyak cakap macam aku. kalau berat mulut, dengar bunyi cengkerik je la. krik, krik,krik. hahagila kentang la macam tu. tak tahan seyh. maunya aku meraung-raung menangis sebab tak cakap banyak. lagi? aku suka cari gegurl yang suka minat sama macam aku. aku rasa tak susah kot sebab minat aku.1~baca novel2~jalan-jalan sambil menghabiskan duit. haha3~posing depan kamera. huk huk huk.haha.lebih-lebih pulak aku ni. k next question!!ni antara gegurl yang suka pot pet pot pet kat kelas aku. ngee. pic masa hari koop 2010"yang patut dicontohi oleh wanita sekarang pada pendapat anda?"ehem-ehem. hee. aku rasa pompuan zaman sekarang patut mecontohi best friend aku ni lasebab apa aku kata patut mencontohi dia? meh aku share sifat dia yang gila gonjeng plus coolio tu, 1~dia ni cepat tangkap suasana. tak la macam rusa masuk kampung kalau pergi mana-mana majlis.2~tak gedik. pompuan zaman sekarang sangat gedik dan poyo. hee. jadi kurangkan kedegikan korang yang melampau tu.3~tak takut hantu. perghh. dia pernah cilita yang ada satu hantu pernah berdiri kat tepi bed dia selama 30 minit. lama kan? dasat seyh. masa kem dulu ada histeria. dia selamba badak je tolong budak-budak lelaki even budak-budak pompuan lain dah terjerit-jerit macam hapa je. so, pompuan, kurangkan jerit and kuatkan semangat.4~bangkit daripada masalah. hee. dulu dia ni pernah kemalangan masa darjah 3 kalau aku tak silap padahal masa tu dia budak olahraga yang sangat-sangat berharga untuk sekolah.kiranya dah tittle olahragawati la gitu. after that incident,dia dah tak boleh join olahraga lagi and dia join chess tournament pulak. result? dia johan under 12 and naib johan under 15 kategori gegurl.5~she's know all stuff. dia tak cengeng and dia tahu semua budak-budak lelaki boleh tahu. jadi pompuan-pompuan sekalian, kurangkan menangis k.memang benci tahap badak takde tanduk la kalau seorang gegurl tu nak cakap pasal boy stuff tapi sepatah haram pun tak tahu and tahu menggeletis je."nasihat untuk gegurl zaman sekarang?"nasihat? hee, hope pandai jaga diri, jangan cepat menangis, jangan gedik, perangai jangan macam &*%$. aku rasa tu dah cukup. nak lagi? korang baca novel Versus by Hlovate. sure berubah punya.sekian sudah hujah yang diberi oleh bekas pembahas sekolah ini. hehe. done already. kave down~3.53 pm. gegurl-gegurl kelas saya memang suka posing. haha.

11 ulasan:

zacky ~786~ berkata...

menarik ..~ huhuuu.. krm slm kt gegurl tuu.. hahaa

nazrul ashraff berkata...

zacky~ haha..boleh jewp..x d masalah pny..

liyana berkata...

menarik~~~'

Sunah Mohammad berkata...

wow! siap ada model! hehehe~

Wan Ahmad Izudean berkata...

menarik2..hehe

DiaUmaiNiNaz berkata...

salam dik, tq bg nasihat kt ktorg...salam singgah .

Syarifah Nornazrah Al Yahya berkata...

tu gmbo gf ke bestfriend? teeet. hehee

Abhamz berkata...

salam, tahniah terpilih dlm segmen BA...

sicomot-comel berkata...

kem salam gegurl tu..
wah,,mmg ptut jdkan model tu :)
ckp kat dia,,bunny yang paling comel kem salam..
hahaha

Aziela berkata...

salam vampire...nice postings.. eh,,,itu best friend kewww? bukan gf to be kew..? ahaks...len mcm jer keikhlasan dlm intro dia tu....heheheh

akak follow yer...

nazrul ashraff berkata...

liyana~ haha.. thanks..=)

sunah~ huk huk huk..baru best klo ad model..=)

wan~ eh, eh?? haha..da da calon yg b'minat ke??

dia~ okie..=)

naz~ haha..ad ke gmbr gf..:p

abhamz~ thank u..

bunny~ haha..okie..x d mslh la ..

aziela~haha..no komen..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...