Jumaat, 21 Januari 2011

~kisah sekolah.

p/s have a nice day everyone. may allah bless us. wink wink wink.you can check it out all my story kat bahagian LABEL and choose as what u wish.

assalamualaikum.


hari ni hari jumaat, so as usual, aku pergi solat jumaat dekat Masjid Ahmadi. ala, masjid kat tempat tinggal aku je, sure la korang tak tahu. hoho, tapi jangan terkejut kalau aku cakap Menteri Besar Selangor lepak solat jumaat sama-sama dengan kitorang last week. korang ada? tak ada kan? haha. *riak kejap*


and tadi aku solat tepi anak cousin aku, Darwish. dulu aku benci tahap biawak komodo dekat budak ni sebab perangai dia totally macam se***. tapi sekarang, since dia dah masuk form 1, perangai dia dah elok sikit la. maybe dia dah tahu beza mana betul and yang mana salah.


k, lupakan pasal dia. aku bukan nak cilita pasal dia. aku nak cilita pasal story yang dia cilita kat aku. about rokok. sob,sob,sob. rokok huh? korang pernah hisap rokok? hah? rokok tu apa? sure kena lempang dengan aku kalau tak tahu rokok tu apa.



ni aku curi gambar ni dekat album pakcik google aku.


then, Darwish ni cilita la, ada 2 budak form 1 bawak rokok pergi sekolah. ecece. kecik,kecik dah hisap rokok. apa ke jadahnya la korang ni. da lama sangat hidup ke? pikir dah bagus sangat ke hisap rokok. kau nak hisap rokok boleh la, tapi please la jangan bawak pergi sekolah. * aku pulak yang emo *


Darwish ni cilita la, hukuman yang bagi dekat budak-budak tu, tapi bila aku dengar dia cilita, aku pulak yang tergelak dengar hukuman tu.


k, let's call that student as A and B. A and B bawak rokok pergi sekolah then Cikgu C berjaya tangkap diorang berdua. sob,sob,sob.


malang tak berbau sungguh. ye la, sebab  ni malang berasap. haha, k,sambung.


then Cikgu C suruh A kunyah rokok tu dalam mulut dia. after that, dia suruh pulak B jilat mulut + lidah + gigi A yang ada rokok. euu. disgusting.


lagi-lagi, A tu anak Dato'. haha. anak Dato' ke anak hapa ke, guilty is consider as guilty and must take the punishment. lalala. tak pasal-pasal A and B tu dipanggil gay as what Darwish ni bagi tahu aku. jatuh saham A and B. bedebuk. haha.


best kan hisap rokok! haha. padan muka!!!




fakta geli tentang rokok


rokok mengandungi 4000 elemen dan 200 diantaranya membahayakan kesihatan. racun utama pada rokok adalah tar, nikotin dan karbon monoksida.


*karbon monoksida ialah bahan yang keluar daripada ekzos kereta. even kereta pun tak suka monoksida! ni pulak manusia. korang dah besar, so decided which is best untuk korang.


ada negeri yang mengharamkan hisap rokok ni atas fatwa yang telah dikeluarkan kerana ianya dikategorikan sebagai pembaziran ( perbuatan syaitan ) dan perbuatan membunuh diri ( dosa besar ) 


p/s~ sayang diri sendiri is good enough daripada sayang asap rokok.

3 ulasan:

Farhan berkata...

saya tak merokok sebab saya nak cantik lua dan dalam, *aiseyy*
kalau paru2 buruk,tak ensem laa

Abhamz berkata...

salam, tak nak....

nazrul ashraff berkata...

@ farhan~ ecece..haha...bagus la klo cm2..say x nk!! haha

@abhamz~haha..bagus!! sy stuju..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...