Jumaat, 21 Januari 2011

~kebab free.

p/s have a nice day everyone. may allah bless us. wink wink wink.you can check it out all my story kat bahagian LABEL and choose as what u wish.

assalamualaikum.


hee. tadi aku baru post kat FB yang sis aku dapat kebab free, sekarang aku nak post pulak dekat blog ni. haha. blog aku, suka aku la kan. haha. 


ni cilita kakak aku, as what yang dia bagi tahu aku.


"tadi akak pergi pasar malam nak beli ayam dengan kebab la kan."


" kebab?" tanya aku. haha. aku ni tahu makan je. bila kebab tu depan mata aku, baru aku yahu, ooo ni kebab rupanya. aku memang pelik, takpe, aku sedar. sob sob sob.


"dengar la akak nak cerita ni. akak cakap la nak 6 kebab. pastu akak bagi je la 20 inggit. tapi pastu anak dia pulangkan balik."


aku dah kerut dahi. "kenapa dia pulang balik?"


"sabar la dulu, nak cerita la ni. akak ingat 20 inggit tu, terlebih kot, pastu pak cik jual kebab tu cakap, sodaqotul." (aku tak tahu eja sebenarnya )


dalam hati aku pikir gak, sodaqotul tu apa. aku rasa korang boleh teka kot. hee, aku ni blur arab sikit, sebab tu tak tahu sangat. haha.


akak aku sambung cilita. " sodaqotul?" kakak aku tanya balik dekat pakcik tu. " apa tu?" haha, kakak aku pun tak tahu. ye la, ni spesis sama dengan aku je, tidur plus memain masa belajar arab dekat sekolah agama dulu. kui kui kui.


"sodaqotul,"ulang pakcik tu. "sedekah!"


"oh o, sedekah. terima kasih pakcik!"


that what apa yang akak aku cilita kat aku, and aku cilita kat korang pulak. haha. aku rasa sis aku tu memang lucky gila la. aku kalau gi pasar, haram jadah nak dapat pape free. sob sob sob. harap-harap lepas ni kalau aku pergi pasar, boleh dapat ayam golek 1 guni free. haha


p/s~ untung badan ooo..

2 ulasan:

bidadarihijau berkata...

klo dapat auam golek satu guni, confirm peniaga tu gay..ahahahah

nazrul ashraff berkata...

@ bidadari~hehe..ad ke cm2..sebab sy ni comot kot..haha

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...