Rabu, 19 Januari 2011

~budak entah hapa-hapa entah.

p/s have a nice day everyone. may allah bless us. wink wink wink.you can check it out all my story kat bahagian LABEL and choose as what u wish.

assalamualaikum.


aku nak cilita pasal seorang budak snobbish yang sangat snobbish ni. heeesh. memang angin tahap cimpanzee la. aku rasa macam nak lempang-lempang je muka makhluk allah yang seorang ni, nasib baik kau kat Labuan nu ha. kalau kau kat depan aku. maunya aku cincang sikap snobbish kau yang macam lembu tu.


kita panggil this makhluk as a C la. ye la C mewakili Cimpanzee, tak ke sesuai tu?





aku kenal dia kat facebook. dia hantar chat kat aku. then, aku tak nak la dilabel sombong, aku pun reply je la kan. after that, exchange phone number. huk huk huk. k, whatever.


well, since exchange phone number accident ( i didn't call it as a incident. accident is quite ok what! ), dia punya snobbish tu mula terserlah la. lagi-lagi masa raya last year. aku rasa masa tu raya pertama kalau tak silap.


aku cilita la dengan suka suki nya yang all my family without kedekut attitude bagi duit raya kat aku. aku pun cilita duit raya aku bla bla bla banyaknya.


then, with kegonjengan yang terserlah, C ni cakap macam ni.


" saya punya duit raya dah nak masuk 300++" what the f***


ada aku kisah?? C ni always panggil saya-awak even aku dah mention banyak kali, just callin aku-kau je la sebab more ok if saying like that.


then si C ni cilita la lagi, 


" tahun ni, saya jadi perhatian je sebab selalunya saya raya dengan kembar saya. tapi tahun ni dia meninggal. semua orang asyik tanya itu ini je." cakap si C ni.


oookie. then aku cakap macam ni. " oh, dia meninggal sebab apa? tak pernah nampak pun gambar dia dekat fb?"


" saya da delete gambar dia kat fb atas permintaan dia. saya tak tahu dia meninggal sebab apa. mak saya tak nak bagi tahu."


huh! sure penipu besar! boleh tak if one day kau jadi manusia yang normal and tolonglah, please sangat-sangat berhenti menipu and just shut up! aku benci orang penipu. bodoh!bodoh! bodoh!


tapi aku tak cakap macam tu la. hati aku je yang tahu aku cakap macam tu. hee. before that, ada satu story lagi, about bahas. aku ni peserta pembahas sekolah. then aku cilita la kat dia pasal bahas bla bla bla, judges kena beli la masa aku lawan ada satu sekolah tu bla bla bla. then dia pun cilita la pasal bahas jugak.


" saya pun wakil bahas jugak. saya johan bahas kebangsaan."


"huh? biar betul. tak pernah nampak pun awak kat CD bahas yang saya tengok."


"saya johan bahas bahagian teknik."


kencing je lebih...


the story is continue. 


" tadi satu rumah je saya dapat 100++ best kan?" aku boleh menjulingkan mata ke atas je sebab aku rasa macam nak cepuk kuat-kuat kepala dia even dia takde dekat depan mata aku ni. poooooyo. fullstop.


********


after that, C dengan aku dah lama tak mesej sebab aku malas nak reply mesej kebangangan dia tu. tapi ada satu hari tu, aku hantar mesej dekat dia sebab aku tetiba nak tahu, apa jadi dekat dia. masa tu aku baru balik dari PICC sebab sis aku konvo dekat situ. ( aku suka pergi konvo sebab boleh cuci mata!! haha.)


and masa tu pun baru habis trial spm.


" watcha got for trial?" aku tanya dia.


" 5A. sedih la dapat 5A je." huh? aku tak tahu nak reply apa. boleh tak first time in your life just bersyukur je apa yang kau dapat!! 5A is ok what!


aku punya result teruk. haha. so, korang jangan tanya aku punya. shheshh. last2 aku terus tak reply.




*******


semalam dia hantar mesej lagi.


" salam, tengah buat apa?" tanya C


"erk? ni siapa ek?" aku buat-buat tak kenal even aku dah boleh agak. ni mesti si C. damn u.


"*****, kawan awak kat fb." reply C


"oh, ingatkan siapa tadi." aku reply tu je. dah tak paham-paham ke aku malas nak mesej dengan kau.


" ek? awak tunggu seseorang ke? nak tanya ni, boleh tak?" tanya C


"apa dia? tanya je la." reply aku.


"apa nama awak kat fb sekarang? susah dah nak cari." tanya C lagi. masa tu, aku dah tergelak  dalam hati kuat-kuat. takkan nak ketawa kuat-kuat kot. nanti kakak aku ingat aku gila pulak. sob,sob,sob,


" haha, tak payah cari. nak buat apa cari." see!! haha. even masa mesej pun aku ada tulis haha. lepas tu dia tak reply. memang la dia tak dapat cari aku punya fb sebab aku dah remove dia as a friend.  and special about my fb is orang takkan boleh cari my fb even taip my name or taip my email. haha. ni Mark buat special khas untuk aku. power tak?


*******


pagi tadi. aku tengah sesedap oren tidur, dia hantar mesej. heh, aku kalau tengah tidur, tolongla jangan kacau.


" memangla tak dapat cari sebab awak dah remove saya dari friend kan? kenapa awak buat macam tu?" baru tahu ke aku dah remove kau. 


then aku reply sebab aku malas nak pura-pura lagi. 


"k, senang cerita macam ni je la, and stop using saya-awak words. creepy. aku remove kau sebab kau is a snobbish person evah. so get it?"


lepas tu dunia aku gelap sebab aku terus sambung tidur. and bila aku bangun je, ada satu mesej masuk.


" hello!! don't eva call my cousin like that. hidup ni kena la berbahasa sikit bro. kau ingat dia batak sangat dengan kau ke? please laa bro. bagus kau perbaiki diri kau dulu daripada memaki orang. ok bro. kalau kau ada masalah apa-apa bagi tahu aku je. ni cousin dia. and you know what creepy words, it's perfect for you, not my cousin. k, you such a son of the bitch more than a bitch.erm, sorry to say."


err. truly cilita. aku hantar 2 page je kot. dia hantar 5 page! gila kentang.


berbahasa? ok. admit.aku tak berbahasa sangat sebab aku bengang.


batak sangat dengan kau? of course!! dia pernah mintak couple dengan aku!!! tak ke luar alam.


memaki orang? aku panggil snobbish je kot. k, find if C take that as maki. hati kaca sungguh. kau tak pikir la pulak kau reply punya panjang.


cousin dia? aik? nak main cousin-cousin pulak? sepupu aku orang kuat BN, takde pulak aku suruh dia reply mesej aku ni.


son of the bitch? haila. aku tak rasa sedih pun sebab dia ni tak pandai maki orang. hati aku dah kering kot. haha. son of the bitch je dia boleh bagi? ayat hina lagi takde ke? aku tunggu jugak.


aku malas nak reply. tidur lagi best.


zzzzz


peringatan untuk lelain, tolong la jaga adab sikit. sampai nak babit orang lain. that's so hell yea! tak paham aku. for C, aku harap kau bahagia dengan dunia snobbish kau.


p/s ~ tolong jadi manusia untuk satu hari. peringatan untuk aku jugak! ahakz!









10 ulasan:

Abhamz berkata...

salam, tq krn sudi singgah n komen kat Mazha 2010....pjg jugak n3 ni...

Eddy @ Awang berkata...

Hahahaha ape la budak tu pasal duit raya pun nak jeles2 ka ... Budi Bahasa Budaya Kita : Lagu Datuk Siti .....

nazrul ashraff berkata...

mazha~ haha..mmg x pnh wt entry pndek..

eddy~ haha..aq ?? no komen..

zatyL aLyaa berkata...

ta taw malu nye C! akk dapat dy, akk siat2 daging dy wat BBQ.. haha
sabo la noh? :)

arasewel berkata...

haha. lawak laa si c nieh. asal dy nak tipu itu semua? huh. ada gak orang cm tuh. sabar.:)

nazrul ashraff berkata...

zatyl~ haha..malas nk pikr lg..zzz

ara~ haha..mmg ad pn..huk huk huk..

Amanie Ashraff berkata...

aha i've known someone macam nie jugak. asyik dia jek nk hebat dari org. urgh so annoying la kot. mybe si c neh fail bm dulu kot. yeahh who knows kan :)

The Lady & Mr Vampire berkata...

@amanie ~ tahu takpe!

cik fza berkata...

wat malu je.
abih tedesak kot.puih :P

The Lady & Mr Vampire berkata...

@cik ~ ya! puih puih puih..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...