Ahad, 16 Januari 2011

~ another segmen with Inche Ben? heh

p/s have a nice day everyone. may allah bless us. wink wink wink.you can check it out all my story kat bahagian LABEL and choose as what u wish.

assalamualaikum.


segmen hujung minggu. Ben Ashaari : Cinta Monyetku.


BEN ASHAARI


heh, chenta monyet? inche Ben kata 


"ceritakan kisah cinta atau saat korang menyukai atau disukai oleh seseorang sewaktu sekolah dulu."


haha. dah gelak putus fius. automatik teringat kat seorang girl ni. nama dia Nurul Atikah Hissam. my first love plus my first chenta monyet. ahakz!


  Atikah yang pakai baju sukan warna hijau. masa ni ada program PKS which is dia jadi AJK Exco Makan dan Minum. aku pulak penolong Exco Penerangan dan Pendidikan. comel tak dia? haha. baby face gitu.


heh. aku start couple dengan Atikah ni masa darjah 4 lagi. haha. korang jangan terkejut pulak. budak-budak zaman sekarang memang advance gitu. masa tadika pun dah main couple-couple, kahwin-kahwin, papa mama and yang penting ada pondok!


kiranya aku ni agak ketinggalan la sebab  baru couple masa darjah 4. sob,sob,sob. memang tak ikut peredaran zaman sungguh aku ni. nak diceritakan balik, masa darjah 4 tu, aku duduk sebelah dia. susunan tempat duduk ditentukan oleh guru kelas aku. setahun, lebih kurang 2,3 kali kitorang akan bertukar tempat duduk la bagi mengelakkan kelas bising macam ayam tak dapat makan.


ni kat sekolah agama tau! heh, even sekolah agama pun, laki pompuan duk sebelah-sebelah je. ye la, masing-masing otak suci bersih plus dungu tak mengerti apa itu seks rambang and raba-meraba gonjeng-gonjeng gitu. haha. kiranya aku ni suci gila la masa tu. woi! jangan fikir bukan-bukan. aku suci gila-gila lagi sekarang ni. k, chill.


well, bila lelaki tu dah rapat dengan seorang perempuan tu, lama-lama dia akan suka kat that girl.aku la orangnya tu,ngee. bukan orang lain pun. aku tahu, korang kalau rapat dengan mana-mana girl pun, takkan jatuh chenta monyet punya. k, whatever. sambung.


then, pada suatu hari yang indah, cuaca pun cantik, burung pun menyanyi riang ria terbang sana sini, akhirnya aku melamar si gadis untuk menjadi awek aku. hee. aku ingat lagi macam mana aku melamar dia. meh, aku lakonkan balik. eh, silap. bukan lakonkan balik, meh aku ceritakan balik secara detail macam mana aku melamar dia.


" atikah." panggil aku.


Atikah pandang aku. dia masih khusyuk membuat latihan tajwid yang diberi oleh Ustazah. disebabkan aku selalu dapat markah 100 untuk tajwid, jadi aku takde masalah nak siapkan cepat latihan yang diberi. haha. ( bangga la pulak.)k, shheshh.


" apa dia." kata Atikah.  sebelum itu, aku khusyuk merenung dia menyiapkan latihan tajwid. jantung aku terus dup dap dup dap. aisey. jatuh chenta rupanya. haha. jatuh chenta bila tenung selama 10 saat yang penuh khusyuk. ngee.


" kau cuba teka kita suka siapa." kata aku blush. sheshh. aku tak letak revlon k. FYI, aku kalau cakap dengan orang, aku jarang menggunakan perkataan aku. aku lebih suka menggunakan perkataan kita.

atikah jadi teruja. " siapa?"


" kita bagi klu." aku ni jenis pemalu nak bagi tahu secara terang-terangan. jaga gengsi la katakan. ehem ehem.


" ok." balas Atikah.


" dia tu rapat dengan kau. rapat sangat." aku bagi klu pertama.


" siapa?" atikah kerut dahi. " muhaini?"


"bukanlah. bukan dia. dia pakai jam tangan sama macam kau." aku tunjuk pergelangan tangan dia. klu ke 2.


" siapa? shahirah hanie?" tanya Atikah.


aku geleng lagi. " bukanlah."


" dah tu siapa?" tanya Atikah tak puas hati. " dah Shahirah hanie yang pakai jam sama macam aku."


" bukan dia." kata aku bengang. " dia selalu pergi tandas dengan kau. naik basikal macam kau. pakai tudung macam kau. ada pencil case macam kau."


" aliza?" teka Atikah lagi.


huh? aliza pulak. 


kringg. loceng rehat terus bunyi. " orang tu kau la." jawab aku pastu terus bangun pergi kantin dengan kengkawan aku.


haha. ni kisah betul tau. memang best la sebab masa tu sebab on the spot je terus loceng rehat berbunyi. kah kah kah. bila ingat balik, rasa macam nak tergelak la pulak. dah tergelak pun. ngee.


beberapa minggu kemudian.


aku nampak dalam pencil case Atikah ada tulis somethin.


Atikah  Nazrul.


aku terus senyum kat situ jugak and tanya kat Atikah about pencil case stuff.  then, officially aku dengan dia couple. after that, kitorang memang rapat sebab aku dengan Atikah suka melukis. aku akan bawak buku kosong then kitorang share page, melukis sama-sama. aku tahu lukis muka je and Atikah akan habiskan lukisan aku. hee. Atikah memang semula jadi pandai melukis. 


tapi, kitorang couple sampai form 1 je. after that, kitorang putus sebab Atikah kata nak belajar. aku? sedih doe sebab tak tahu nak react macam mana. the end kisah chenta aku dengan Atikah.




bila aku form 4. masa tu semua budak-budak tengah hot guna myspace. even aku dengan Atikah dah clash, kitorang still friend. ye lah. dah aku dengan dia sama kelas dari form 1 sampai form 3. bila masuk form 4, aku amik science stream and Atikah amik Add science. 


ada satu malam tu, bila aku check it out kat myspace, ada seorang mamat tu, nama dia E-kid if not mistaken la. dia suka kat Atikah rupanya. then aku tanya kat Atikah pasal E-kid. 


" kenapa tak couple dengan E-kid je?" tanya aku kat Atikah. pastu Atikah cerita la sebabnya. bla bla bla bla. 


aku? oh. begitu cilitanya. haha.


then, aku chat dengan E-kid kat myspace. aku nak tolong dia couple dengan Atikah. sekali E-kid cakap macam ni.


"oh, kau la Nazrul. bila Atikah clash dengan kau. dia siap nangis semua."


huh? nangis la pulak. tak pernah tahu pulak. memang terkejut gilak la. heh. cilita lama pun. tak payah ingat.


" cakap la macam mana kau pikat Atikah?" tanya E-kid. aku cuma boleh gelak je pastu. ngee. korang pun dah tahu cilitanya, so tak payah aku nak ulang balik kan.


 ni gambar aku dengan Atikah dekat Hotspring Sungai Kelah. masa ni form 4 and kitorang kena buat persembahan dikir barat dekat situ.


the end.


 sampai sekarang kitorang kawan. itulah cerita chenta monyet aku. heh. lepas chenta monyet ni, jadi chenta godzilla la pulak ye. haha.


pesanan untuk mereka-mereka yang terleka berchenta.


dear kanak-kanak ribena sekalian.


nak berchenta tu boleh, tapi pandai jaga adab, tutur kata dan perlakuan. jangan buat perkara luar alam and perkara yang boleh merosakkan diri korang sendiri. heh. hari ni aku nak jadi ustaz sekejap. jadi nak tak nak korang kena dengar jugak! haha. maka, nak berchenta itu kena ada adab. perlakuan pula kena sopan santun. jangan perangai macam anak &^$%^*^. tu namanya tak berguna.


isk,isk,isk. zaman sekarang ni banyak cabarannya. senang cerita, tak payah couple je. lagi best. ngeee. takkan korang tak puas main pondok-pondok masa kechik dulu. aiyaa. tak puas jugak? meh aku pang pang pang korang.


k,chill. hope yang tengah hangat berchenta sehiudup semati tu, jangan lupa Allah, Solat, baca Quran, pelajaran, hormat ibu bapa dan segala bagai lagi.


sekian~ dari nazrul.


berakhir lah sudah segmen chenta monyet kita pada hari ni. semoga korang tak bosan. haha.


p/s~aku ada question untuk korang


A suka B tapi dia sayang C


sila bagi pendapat korang if senang pasal situasi ni.







11 ulasan:

zatyL aLyaa berkata...

so sweet :)
now, pk stdie je dlu k?
aja2 figthing!ahaha!

faiqah berkata...

datang dari blog abg ben ashaari..
comel gak cinta monyet ni.haha

eni berkata...

hahahaha... atiqah2.... tp mmg comel la citer ni.. agak golek2 gak la gelak.. haha.. cinta monyet mmg best..
:)

follow u~

Abhamz berkata...

salam, suka baca kisah cinta monyet anda....tahniah krn dipilih dlm segemen En Ben.

FaKArePa!n berkata...

ni memang betol2 cinta monyet ni..

Cik Azizah berkata...

hehehe...sweet jugak kisah cinta monyet adik ni..hehehe

nazrul ashraff berkata...

zatyl~haha..elele..akak pn ap kurg ny. hehe..

faiqah~ mmg comel pn sme muka pn nk jd monyet.. haha..

eni~ hee..chenta monyet mmg best,,

abhamz~hee..thanks sbb suka baca..n thanks coz sudi datng jenguk..

fakarepain~hehe..mngikut tajuk yg d kehendaki..

cik azizah~ thanks!!

yad'z berkata...

ahahaha... nice one...
suke3..

nazrul ashraff berkata...

yad'z~ thanks..

Cik Atiqah Shaharin berkata...

nice entry. dasar budak2 kn. nk cinta monyet sgla. haha~
BTW, thanx 4 visiting my blog!

nazrul ashraff berkata...

cik atiqah~ x d hal la..eh..nama sama la pulak ye..hehe..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...