Isnin, 21 Januari 2013

Press Conference of Genting Mobile App Launching

Assalamualaikum and a very good morning.

heya!! da lama gila aku tak post kat blog ni kan. haha. aku rasa, aku da boleh build balik kot aku punya confident level untuk menaip semula. sebelum ni, bapak bak hang aku cakap, aku pemalas gila and plus, dengan event kolej yang berlambak banyak tahap tak cukup tangan.

okay, in this current entry, aku akan pos entry berkenaan dengan Press Conference of Genting Mobile App Launching.



aku sebenarnya da lama tak join event Genting, so feel awkward at first and nasib baik la aku bawak seorang kawan aku iaitu Fany Jaafar! yeay!!!



this is Fany Jaafar, dia blogger lama gila and dia ni junior Asasi aku. so, back to the main topic, apa itu Genting Mobile App??

aku ni da la guna fon cikai tahap baling anjing je, jadi penjelasan aku pasal benda ni mungkin agak kabur sedikit la. so, here we go.

sebenarnya Genting Mobile Apps ni da lama ada pun kat dalam internet, kat dalam smartphones, tapi dia baru nak launching hari tu kat seluruh dunia sebab sebelum ni , apps tu macam tak berapa nak stabil and still need improvement. apa-apa pun, sekarang, setelah pelancaran Genting Mobile Apps, aku percaya seratus peratus bahawa , apps itu telah pun menjadi sangat hebat.

aku petik daripada I tunes,

Resorts World Genting mobile application is now available for free download on Apple's App Store. With this app you will have immediate access to the latest information on events, attractions, packages, recommended itineraries and other all year round activities at Resorts World Genting. You can now check your Genting and WorldCard Points and plan your next trip to Resorts World Genting with just a few swipes. 

so, benda ni da jadi macam easy pissy la actually. daripada apps ni, senang nak cek pakej, senang nak cek bilik kosong kat First World Hotel, senang nak cek itu, senang nak cek ini. I believe, kat Genting tu ada sejuta dan macam2 benda yang kau orang boleh explore.

by this apps, memang macam petik jari macam tu je la. takde masalah and korang just bukak fon korang , and then lepas tu, bukak apps Genting and tadaaa!! korang da boleh cek bermacam-macam benda dekat sana.

 

masa press conference dekat Wisma Genting tu, ahli panel terdiri daripada


  1. Dato' Kevin Sim, 
  2. Mr Chong Wei  Heng 
  3. Mr Thomas Ng
Dato' Kevin Sim memang lawak. dia ada emak yang masih gunakan smartphone pada usia yang da lanjut sangat-sangat. something like 97 years old?? lebih kurang macam tu la. gempak kan?



dekat situ jugak, kitorang diajar macam mana nak guna apps tu. and walaaa! aku yang takde smartphones pun tetiba jadi pandai nak guna. hahaha. *gelak riak*

rasanya kat semua smartphones da available all this apps . apa yang korang perlu buat ialah download and then cepat2 la tempah segala bagai benda kat Genting tu untuk kegembiraan bersama ahli keluarga, rakan taulan ataupun sahabat handai..

ye la, aku rasa ramai je student yang selalu pergi Genting untuk have fun dengan kengkawan, so, just donwload this apps, everything will goin smoothly.

anything korang nak tanya, korang boleh klik link kat bawah

@Resort World Genting

sebenarnya , bagi aku, benda ni akan sangat berguna buat tourist kat luar negara. aku rasa untuk Malaysian, agak senang je, tak perlu nak 100% bergantung kepada benda apps ni. aku rasa ramai tourist dari luar negara yang nak datang ke Genting will need this thing.

tapi , apa-apa pun, Malaysian pun lagilah bagus kalau ada benda ni sebab korang macam da jadi senang gila untuk uruskan segala bagai benda dekat Genting tu. hee.


okay, chau cin cau! till we meet again. Assalamualaikum. stay healthy guys!

p/s

sekarang sakit tekak :(





LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...