Khamis, 7 Jun 2012

Pre Screening, Madagascar 3 Europe's Most Wanted

assalamualaikum wbt dan selamat petang buat semua.


dulu, aku bukanlah peminat atau korang boleh panggil big fan pada Madagascar. even Ice Age pun. not really a big fan. tapi sejak aku tengok Madagascar 2 baru-baru ni kat tv2, aku terus jatuh cinta nak mati dekat cerita ni. lagi-lagi jatuh cinta dekat The Penguins. haha. those penguins are konos. *enough said*

pada 5 Jun 2012, aku telah pergi ke Midvalley Megamall untuk pergi tonton Pre Screening of Madagascar 3, Europe's Most Wanted. 

okay, dah malas dah nak cakap ayat skema tahap tak boleh belah.

so, here we go.

Tarikh : 5 Jun 2012
Masa : 9.30 malam
Tempat : Midvalley Megamall.

Sinopsis 

:: aku malas nak cerita sinopsis. haha. kau orang pandai-pandai la tengok dekat wayang sendiri. tak pun tengok trailer dekat bawah ni.


Alex, Marty, Gloria, Melman. 

aww! korang memang sangat kelakar.

jalan cerita

nice, jalan cerita yang menarik. aku gelak nak mati dalam Hall 1, Midvalley tu. hello, bukan aku je. almost everyone tergelak terbahak-bahak. orang sebelah aku lagi over dover. gelak macam apa je.  haha. jalan cerita yang tidak membosankan langsung. full of humour. sangat cool. sangat ohsem. aku memang respect tabik doink toink dekat orang yang buat cerita ni. 

watak-watak baru dalam Madagascar 3 sangat meyakinkan jugak. Stefano, bla bla bla. i would expected more in Madagascar 4, tapi aku rasa macam dah takde je sambungan lagi lepas ni.

haih. 


on that day jugak, CEO of Nuffnang dan juga Churp Churp iaitu Timothy Tiah ada datang sama untuk memeriahkan majlis. selepas tengok Pre Screening tu, ada a few question yang ditanya pada penonton. so, siapa yang cepat jawab, dia la dapat jawab.

disebabkan aku malu macam katak dibawah tempurung, padahal soalan dia senang gilos, like,

"berapa ekor penguin yang ada dalam madagscar 3?"

 *4!! 4!!* aku dalam hati dah bersorak sarai dan tangan pun gigih nak angkat. 

malu punya pasal, maka aku tidak menjawab satu pun soalan-soalan yang dikemukakan. ya. saya malu. haha. at the end, aku dapat banyak kawan baru. before nak masuk tengok pre screening tu, sempat la jugak aku borak macam apa je dengan beberapa ex UPM dekat Oasis Foodcourt. *eh? betul ke nama dia? taram je la.*


dan button dari nuffnang. aww! aku dah ada pun 1 button badge nuffnang ni. sebelum ni dapat untuk Pre Screening The Lorax. now, aku dapat lagi. :) sweet torie morie.

so, here we go. *dah banyak melalut aku ni, haha* 

Madagascar 3, sangat ohsem dengan dia punya humour. lepas ni nak tak sabar nak tengok Rise of The Gurdian.


a movie must watch!!! tengok trailer dia weh. sumpah gempak. dan juga Paranorman.



till then. babai!! :) kepada sesiapa yang belum tengok Madagascar 3, pergi la tengok hari ni. heh. aku bagi 9/10 untuk cerita itu. sweetoo.

kave down
2101.


3 ulasan:

hafiz hafizol berkata...

pehal baru sekarang nak buat entri pasal nie? haha.

Daniel Chiam berkata...

hahaha memang cerita ter-best-lah!!!! aku gelak bagai nak gila xD

Latest in room8five: Dear Miss Earth Sabah, Xandria Ban

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) berkata...

waahhh pemalu SANGAT !!!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...