Khamis, 3 Mei 2012

Statistic

assalamualaikum wbt dan selamat pagi.

bercerita tentang Statistik, tiada yang lebih ngeri kalau kau stuck dekat soalan itu dan tidak tahu menjawabnya langsung. somehow, yes, somehow, dulu, aku minat gila dekat math. tapi sekarang semua dah hancur lebur since aku punya Algebra just dapat A- dan Kalkulus aku just dapat B-.

it is really sad. ya!!! sangat menyedihkan bila zaman sekolah,

" oooo, math je pun."

tapi bila sekarang.

" math??? screwed up people!!!!!!"

so, there you go. math zaman sekarang dah hard sangat. malam tadi aku jawab soalan statistik. oooo, shesh. memang susah and aku sendiri dah mula keliru. mana satu standard deviation? mana satu mean? mana satu sample mean??? and nak guna equation yang mana satu???


seriously people. satu hal tak tahu nak guna equation yang mana satu. satu hal lagi bila kau lupa equation.

" eh? nak guna equation yang mana satu ea? eh? betul ke formula aku ni? ke guna Z square?? eh? macam mana nak jawan conclusion Null ni ea?"

dan sebaagainya. *menjulingkan mata ke atas*

statistik. there you go, lepas ni harap2 dah tak jumpa math masa zaman degree. kepala aku memang berasap betul sekarang ni. dengan kaki yang sejuk sebab bumi Serdang hujan. malam ni pulak ada final Biology 03. the pretty tough one other than Organic Chemistry.

I hope, I can do very well. yes, hopefully. sekarang, tak sabar nak tunggu habis final dan mulakan semua perkara yang aku nak buat. jadi tutor, bla bla bla bla. dan sekarang, tengah menunggu invitation dari nuffnang dan genting. oooooooooooo, ya Allah. i really need that vacation to release my tension, please. T_T

aku rasa tu je kot. till then. Assalamualaikum wbt.

p/s

please pray for me.

2 ulasan:

addin NA diena berkata...

kan??saya pun rasa mcm tu gak skrg..after segala quiz,midterm,test..aishh..

hazzim™ berkata...

ni amik diploma ke ape ..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...