Isnin, 19 September 2011

~ soalan yang tak pernah aku terfikir akan jawapannya.

assalamualaikum.


this is a short question tapi boleh bukak minda kau. boleh buat kau terpikir-pikir what the exact answer that we should give,


kenapa kita hormat orang? 


orang di sini bermaksud all people around the world. ayah kau, mak kau, adik beradik kau termasuklah abang, kakak, adik, abang ipar dan whatsoever. even orang di sini merujuk kepada tukang sapu, tukang jaga duit siling tandas, tukan kebun, tukang bawak bas and also whatsoever.


boleh bagi jawapan dekat aku, 


kenapa kita hormat orang? kenapa hormat mereka? why dan why?


actually, soalan ni wujud masa kelas Biology aku and suddenly how come this question keluar, aku pun tak tahu. and now, i'm ask you guys. boleh tolong jawab? heh. ini bukan soalan maut atau apa. ni soalan saja-saja je. 





think deeply people. have a nice day ahead. babai!

8 ulasan:

DanieL AdiE berkata...

Kerana kita mahu orang hormat kita..

S simple s that....

Life is all about what goes around comes around.. If we want people to show some respect to us, we are the one who should put some respect toward other people..

vampire and his lady berkata...

@daniel ~ betul tu cikgu!

Taufiq Tiramisu berkata...

kita hormat org, org hormat kite. kita pun mesti tak suka kalau org kuang haja kan? hehehehe

nina berkata...

Sebab kita nak jaga hati Allah.
Antara kesilapan terbesar manusia ialah cuba hidup untuk menjaga hati manusia lain, tapi kadang2 kita lupa nak jaga hati Allah.

kalau kita hormat orang kan kita jadi a better person.

=)

mocha~ berkata...

sbb nk org lain hormat kita balik :)
even tak pun..semua wujud sbb kita dah dididik untuk belajar adab dan sopan,plus dapat pahala! orang lain pun sayang~

hati pun senang ^^

vampire and his lady berkata...

@taufiq ~ tahu takpe. haha.

vampire and his lady berkata...

@nina ~ this is the better answer

vampire and his lady berkata...

@mocha ~ itu semestinya.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...