Sabtu, 23 Julai 2011

~luahan..~

huh.. dah lama tak buat post
budak upm saja yang asyik buat
kekadang rasa macam budak uitm tumpang glamor blog saja
dapat nama
tapi tak sumbang apa apa
kenapa ea.?
sebab line kat sini ntah macam apa ntah
menyebabkan diri ini malas nak menunggu lama
huh kesian pada budak upm

ececehhh.. saya guna ayat skema.!!
hee  =)

.ok. .aku  baru dalam pertengahan perjalanan dalam membaca novel CONTENGAN JALANAN by Hlovate.

dua cerita dalam satu buku
aku baca dengan penuh tanda tanya
apa yang penulis tu tulis membuatkan aku rasa ada betulnya
ada satu side tulis..
(aku tak ingat sangat tapi macam gini lah bunyi nye)
"kita selalu anggap kita ni watak putih bila baca tafsir quran."
betul jugak
huu.. haru sungguh rasa.
cerita part 1-Fend
ada cerita time puasa
kita pun nak puasa
bila baca jelous sikit kat watak (Fend)
dia dpt buat macam macam kat sana (Australia)
buat perkara menambahkan pahala
ohh,, bertuah watak tu
walaupun watak tu tak wujud,, (mungkin)
tapi aku rasa dia ( Fend)
sangat untung
adakah aku dapat peluang macam tu.?
mengharungi ramadan dengan penuh kesungguhan.?
penuh tawadduk.?
betul juga apa yang kawan Fend cakap.. (Akmal)
puasa kat malaysia lain rasanya dari puasa kat sini (Australia)
sebab..??
dari apa yang akmal cakap ea :
kat malaysia puasa tu maksudnya tak makan dari lepas sahur sampai berbuka
hal lain masih sama
hang out, wayang, shopping
tapi kat sini (Australia) lain
diaorang laksanakan bulan ramadhan dengan penuh tanggungjawab
bulan kumpul amalan banyak banyak
lau kat malaysia, bulan puasa tandanya
dah tiba untuk tukar langsir, beli baju raya, pilih kuih. main mercun, macam macam lagi

adooi,,
aku terkedu
aku pun macam tu..
lebih kurang lah
so..??
macam mana.?
no komen.?
aku pun tak tahu nak kata apa
muhasabah diri jalan terbaik
so. jom muhasabah diri time puasa nanti
insyaallah

ok, dah tak tahu nak tulis apa lagi
mungkin terlalu awal
tapi aku nak tulis juga
selamat berpuasa kepada seluruh umat islam
jom kumpul point point baik
untung diri jugak
heee :)

4 ulasan:

Amanie Ashraff berkata...

haha CJ. i miss chad :)

aLieF si Muncung ManiS berkata...

meh la dtg sini...kita buat discussion pasal entry blog...saya pun tak taw nak uodate apa ni..hehe..

vampire and his lady berkata...

@amanie ~ me too.

vampire and his lady berkata...

@alief ~ baru on9. hee.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...