Isnin, 11 April 2011

~ pernah nampak ayat2 macam ni?

assalamualaikum.


kalau kita rushing masa texting a messages, kita mula guna bahasa2 aneh @ bahasa2 ringkasan. haha. aku selalu je guna. k,k,let's we check it out apa yang aku maksudkan dengan bahasa2 aneh tu.


FYI 


BTW 


KIT 


POW 


XOXO 


MIA


LOL 


TYPO


korang pernah guna ayat2 kat atas ni? 


maybe ada di antara korang yang pernah guna and maybe ada yang tak pernah guna tapi pernah tengok. heh. 


siapa boleh bagi maksud bagi keseluruhan ayat ringkasan kat atas ni? aku rasa korang tahu separuh je kot! hee. sila angkat tangan macam ni bagi siapa yang tahu ALL of these.


\0/ \0/ \0/ \0/ \0/ \0/ \0/ \0/



FYI <------------ for your information. aku selalu nampak kat Maria Elena's belog.

BTW <---------- By the way. yang ni aku tahu dari Auji.

KIT <----------- keep in touch. yang ni pulak aku belajar dari budak twitter.

POW <---------- prisoner of war. yang ni aku baca kat 5 tahun 5 bulan.

XOXO <--------- kiss & hugh. yang ni dari well known drama, Gossip Girl.

MIA <----------- missing in action. aku tahu kat novel 5 tahun 5 bulan.

LOL <----------- laugh out loud. yang ni aku tanya Lai Peng. LOL ni banyak orang misunderstanding. diorang ingat LOL ni benda lain.

TYPO <---------- typing error. yang ni aku tahu dari miss librarian.

korang pernah guna word2 kat atas ni? heh. ke korang ada word lain? share2 la ye. :) nak tahu jugak. 

k,siapa2 yang nak join segmen : blogger di zaman sekolah, boleh klik

siapa2 yang nak join contest KAMI FOTOGENIK, boleh klik

chow cin cau.

14 ulasan:

Fina Fento berkata...

tak pernah dengar POW tu..yg lain slalu gak guna hehe

The Lady & Mr Vampire berkata...

@fina ~ hehe..sama la kita :)

syaza nazura. berkata...

ttyl - talk to you later
tc - take care

tak dapat fikir yang lain lagi. xD LOL nantilah aku update lagi bila dah ingat balik, banyak je :)

Wild Cherry berkata...

Ade yg aku tau, ade yg aku x tau... Thnks la wat n3 ni.. Baru la aku fham mksud FYI n LOL tu.. Da lame nk tau ape mkne tu..

cik chopu berkata...

benci bila orang salah guna 'LOL'

The Lady & Mr Vampire berkata...

@ttyl ~ oh! yang slalu paris cakap tu.. baru ku tahu maksudnya! haha..

ameer ashraf bin suriani berkata...

ni je yang aku dapat kongsikan

OOG yang bermaksud 'OH OUR GOD'...

The Lady & Mr Vampire berkata...

@ecah ~ haha.. u r wc!

The Lady & Mr Vampire berkata...

@cik chopu~ iyap!! haha..

The Lady & Mr Vampire berkata...

@ameer ~ x pnh dgr pn.=,='

Tanpa Nama berkata...

de tmbahan lagi
.
.
.

FOC- free of charge
TY- thank you

<>

The Lady & Mr Vampire berkata...

@anon ~ oh o... FOC.. menarik gila.. hee.. baru tw..:)

nina berkata...

POW tu x pernah dengar, yg lain semua tau ape mksud die.

Tambahan...

ttfn > ta ta for now.

gtg > got to go

brb > be right back

rofl > rolling on floor laughing

ttys > talk to you soon

btw, untuk xoxo tu, X stand for kiss, O stand for hug, so, kalau org cakap, XXX, maksudnya kisses larh...

The Lady & Mr Vampire berkata...

@nina ~ oh hoo.. tambahan lagi..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...