Isnin, 11 April 2011

~ ni habit Inche Vampire. korang ada habit?

assalamualaikum.


hee. baru bangun tidur. tadi tidur kejap sebab Klang hujan kejap. nikmat oo tidur! :) sekarang aku nak cerita pasal habit. korang ada habit?







ha-ha. aku ada habit and let's check it whether ada persamaan dengan korang or not! 15 habit Inche Vampire!


1-lepas solat subuh aku terus sambung tidur padahal aku kena sapu and mop lantai beranda sebenarnya! 


2-bangun dari tidur pagi, masuk dapur terus bukak tudung saji.


3-masuk tandas, baca doa masuk tandas. tapi disebabkan aku tak ingat doa masuk tandas dalam bahasa arab, aku cilok dalam bahasa melayu je la. 


4-nak bawak kerata, baca doa naik kenderaan. tapi kalau aku sebagai penumpang, aku terlupa nak baca doa naik kenderaan. 


5-kalau pasang net, terus bukak facebook > belog > twitter.


6-sebelum tulis entry belog, aku tulis 'assalamualaikum' 


7-bila nak buang air besar (kat rumah) aku amik gayung untuk lapik kepala. bagi tak nak setan berak kat atas kepala :) tapi kalau kat mall, aku tak tahu nak lapik guna apa. haha. mana ada gayung kat mall. =,='


8-kalau pakai earfon, terus layan fly. tak hadap benda lain dah.


9-mandi mesti around 10-15 minutes.


10-tidur mesti around jam 2-3 pagi.


11-kalau ada lauk ayam & ikan. aku lahap ayam je. ikan aku tolak tepi. 


12-kalau dengar lagu Jar Of Heart by Christina Perri & Rhythm of Love by Plain White T's kat mana2, mesti aku akan humming sekali lagu tu. kalau dengar kat dalam bilik, aku nyanyi kuat2!


13-aku suka bukak banyak tab dalam 1 window.


14-aku suka bukak profile fb orang yang aku minat. haha. lebih kurang macam stalker la. 


15-tidur kena pakai selimut. selagi tak pakai selimut, selagi tu tak boleh tidur.


ada tak persamaan? haha. aku rasa takde kot sebab habit aku ni aneh sekali! and aku rasa semua orang mesti ada habit yanng tersendiri & habit itu akan menggambarkan personaliti diri dia. :)


betul tak? betul tak?


ya, ya, ya. sila angguk banyak kali. apa habit korang? hee, aku nak tahu gak! haha. habit saya ialah bercakap dengan orang yang tak boleh nampak. GULP! habit saya pulak, kena korek telinga sebelum masuk tidur! 


k, siapa nak join segmen : blogger di zaman sekolah, boleh klik sini
@segmen


siapa yang nak join contest KAMI FOTOGENIK, boleh klik sini
@contest


chow cin cau!



12 ulasan:

syaza nazura. berkata...

Habit yang sama dengan aku :

1. masuk tandas baca doa, aku kadang2 bahasa arab, kadang2 bahasa melayu, kalau masa tu rushing tak ingat arab punya, xD

2. tulis entri blog, mula dengan Assalamualaikum :)

3. buka internet -> terus ke blog. tapi aku buka formspring juga :DD

4. fly fly fly! :D LOL.

5. tolak ikan ke tepi, layan ayam je, :P

6. buka tab banyak-banyak dalam satu window, senang kerja, kan kan? :P

okay, tu je. bhahaha. :DD

p/s. suka baca blog kauu :)

The Lady & Mr Vampire berkata...

@syaza ~ eh. banyak jugak persamaan kita! haha.. oo ammm gee! haha.. ada jugak yg minat.. hee..

syaza nazura. berkata...

LOL. I'm sure ramai yang minat blog kauu, cuma malu nak cakap je, xD aku ni kan tak reti malu sikit, :P

nadira shahid berkata...

haha, kebanyakan same la.. tapi part habit, trus bangun tido, then bukak tudung saji tu.. aishh, tak kan tak gosok gg dulu kot ;p

*kne tido dengan selimut = same lorrr, agak bangge coz tak ramai yang tido dgn selimut ;p

The Lady & Mr Vampire berkata...

@syaza ~ haha..baru ku tahu ko muka x malu.. haha..

The Lady & Mr Vampire berkata...

@nadira ~ yg bukak tudg saji tu dah siap mandi pagi. hee.. haha.. sep high five psl pakai selimut!

syaza nazura. berkata...

haha, aku memang, xD bukan tak tahu malu tauu, just hyper sikit je XD

The Lady & Mr Vampire berkata...

@syaza ~ TERlebih..hyper.. haha

syaza nazura. berkata...

eh eh, tak main laa macam tu, :P

The Lady & Mr Vampire berkata...

@syaza ~ haha.. who knows..cett..entah2 kat skola tahap gila2 ganas! hahaa..

syaza nazura. berkata...

oh, itu cerita zaman sekolah rendah dulu laa, hehe :D lain zaman, sekarang dah matang, dah ayu sikit, bhahahahaa :D

The Lady & Mr Vampire berkata...

@syaza ~ sungguh ku tidak percaya! haha

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...