Jumaat, 29 April 2011

~ lepas kentut pun kena ucap alhamdulillah jugak!

assalamualaikum.


betul tak apa yang aku cakap.


" lepas kentut pun kena ucap alhamdulillah jugak!"


aku rasa setiap benda yang kita buat, kita kena cakap alhamdulillah even benda tu pada pandangan kita sangatlah remeh. heh. contohnya bila kita kentut.


PROTTTT! prott! prott!


korang cakap alhamdulillah tak? haha. aku tak pernah. tapi tadi masa aku tengah buat apa entah ( tengah makan kot ) tetiba aku rasa nak PROTT, PROTT la pulak. haha. nikmat wei, nikmat dapat kentut!


haha, terus aku cakap alhamdulillah. tak sopan sungguh aku ni, haha. masa makan boleh bantai PROTT! haha. ada kau kisah? takkan nak tunggu muka hijau macam Incredible Hulk baru nak PROOOOOOOOOOOOOOOOOOOOTTT.


-that-insane-


yea. even benda sekecil tu, even sekecil PROT, PROT, PROT tu, tapi kita kena ucap alhamdulillah jugak kan? ye la. kentut tu nikmat Allah wei! cuba kau tak kentut untuk setahun. mahunya buasir. tak ke haru lagi bertambah menjijikkan lubang telinga korang. 


jadi, ingat! lepas PROOOTT, kena ucap apa?


" alhamdulillah!"


alhamdulillah tu tanda kesyukuran! dah namanya tanda kesyukuran, maka kena la cakap Alhmdulillah. tapi kalau tengah orang ramai, kau kentut senyap2 then kau cakap, alhamdulillah kuat-kuat, tu namanya sengal. haha. mesti orang target kau yang kentut! jadi ucap dalam hati pon boleh.  


tapi kan kalau dapat korek hidung, rasanya nak cakap alhamdulillah tak? 



siapa2 nak join segmen : blogger di zaman sekolah, klik sini
@segmen

siapa2 yang nak join contest KAMI FOTOGENIK, klik sini
@contest

ok bai. aku tak tahu ni entry keagamaan atau entry sengal =,='




6 ulasan:

cik chopu berkata...

nikmat nikmat. azab betul bila tak dapat kentut. haha. entri ni sedikit berbau yaa

Inche Vampire berkata...

@cik chopu ~ haha.. tahu takpe!

LediScaLateSss berkata...

protttt,,
err alhamdulillah .. .
hahahahaa. . .

Amanie Ashraff berkata...

kentut tanda kita masih hidup. perlu bersyukur tu :p

Inche Vampire berkata...

@ledi ~ haha..perli ke apa?

Inche Vampire berkata...

@amanie ~ iyap ;)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...