Sabtu, 30 April 2011

~ kalau orang ucap tahniah, kita patut ucap apa?

assalamualaikum.




aku selalu keliru akan benda nan satu ni. kalau orang ucap tahniah, kita patut ucap apa ea? dan kalau orang memberi kita sesuatu, kita patut ucap apa ea? 


" tahniah sebab dapat awek cun."


"sama-sama."


aku selalu cakap 'sama-sama' padahal aku sepatutnya menjawab.


" tahniah sebab dapat awek cun."


" terima kasih."


yes! aku sepatutnya cakap terima kasih dan bukannya sama-sama. urgh. dan sampai sekarang aku tak boleh kikis perkataan


" sama-sama."


angkat bahu. adakah ianya penyakit aneh yang menimpa seorang vampire? aku pun tak tahu. yang kalau diagnosis oleh seorang doktor dari dunia vampire sekalipun , tentunya doktor itu akan mengatakan 


" tidak tahu."


ada orang tanya, 


" kalau orang cakap terima kasih nak cakap apa?"


" cakap sama-sama la, " balas aku.


" lain kali cakap, kasihmu aku terima!"


haha, memang ayat yang klise. korang cuba try dekat orang yang cakap terima kasih kat korang, haha. rasa2 kena hempuk dengan kerusi tak? tak pun kena baling dalam sungai Klang yang coolio gila tu sebelum kena baham dengan buaya! roarrr!!


sadis. aku tak rasa perangai korang macam aku, yang apabila orang ucapkan tahniah atau memberi hadiah, akan membalasnya dengan ayat


"sama-sama."


=,=' kenapa kompleks sangat?



siapa2 nak join segmen : blogger di zaman sekolah, klik sini
@segmen

siapa2 yang nak join contest KAMI FOTOGENIK, klik sini
@contest

bai!




8 ulasan:

fathiahRAIHANA berkata...

err . kalo saye pom cakap time kaseh gakk . cane bole jd same2 neh ? hehehe

aNiM berkata...

aah la.saya pun cakap terima kasih.hehe

Inche Vampire berkata...

@fathiah ~ haha..aku aneh..

Inche Vampire berkata...

@anim ~ haha..aku je yang aneh,,,korang normal..

nina berkata...

ade wayar putus di mana mana ker, Mr Vampire? Hehe..

Ash berkata...

Tahniah = Terima kasih?

Aku kurang ucap tahniah kat orang. Selalu ckp semoga bahagia, semoga terus sukses etc. Sebab penah org direct selling gores dan menang hampir tipu duit aku masa kat U dia ulang2 ckp Tahniah la bang. Sampai skrg aku fobia terhadap perkataan itu.

Inche Vampire berkata...

@nina ~ tak dapat dikesan~ haha..

Inche Vampire berkata...

@ash ~ kasihan .. trauma kau nanti. haha

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...