Selasa, 22 Mac 2011

~ segmen : aku benci rokok.

p/s if wanna shoutbox. just click my picture yang sengal kat tepi tu. have a nice day. :D

assalamualaikum.


image


ok, baru nak join. sempat lagi kot. goreng je la.


@segmen


kenapa saya benci rokok?


wiii, silalah baca & perhati isi dibawah ini.


:: Negeri Selangor telah mengeluarkan fatwa pada 7 disember 1965 bahawa adalah haram menghisap rokok!!


"apesal haram pulak? guna duit aku yop! bukan guna duit bapak kau!"


mak ai, bahasa lawanya bang! kenapa haram?


:: menghisap rokok = membunuh diri. hal ini kerana *macam tulis esei je :D* menghisap rokok, secara perlahan-lahan kita akan mati. hukum membunuh diri = dosa2 besar. *rujukan, buku teks ting 4*


:: tak payah la aku mention banyak kali penyakit apa yang kau orang akan dapat kalau hisap rokok. hisap rokok = sperma tak berkualiti = tak dapat anak = bujang tak laku


::menghisap rokok = membazir = perangai setan. kau orang ni setan ke manusia?



urgh! anehnya korang yang hisap rokok ni!


pesanan buat mereka yang merokok & bakal merokok?


:: sure korang mandul sebab sperma hancur. sekian


pendapat anda mengenai mereka yang merokok?


1- tidak pandai menghargai. diorang mensia-siakan kehidupan.


2-suka bazir duit. daripada spend duit ke arah rokok, baik simpan buat pergi haji


3- pentingkan diri sendiri. diorang suka suki je hisap rokok padahal dah tahu, orang yang berada disekeliling pun akan dapat side effect jugak even tak merokok sekalipun.



cukup aneh!


selesai. siapa nak join contest KAMI FOTOGENIK, boleh klik kat bawah ni.


@contest


papai!



6 ulasan:

Lulu caldina berkata...

Kalau kat kotak rokok tu mcm-mcm gambar ngeri mengenai kesan rokok keatas badan..tapi perokok masih tak sedar..Huh! Say NO to ROKOK

Tanpa Nama berkata...

akan mandul ke??tapi kalo diperhatikan perokok2 kat malaysia ni dapat je anak,ade yg berbelas2 lagi....ha macam mana tu??sile la jelaskan mr vampire.

hlovate fan berkata...

kawan saye pun ade yg merokok. dy da nk smpy tahap perokok tegar. syr swo sy berenti, dy ckp, dy akn sakit

The Lady & Mr Vampire berkata...

@lulu ~ betul :)

The Lady & Mr Vampire berkata...

@misteri ~ tht'z kuasa allah :)

The Lady & Mr Vampire berkata...

@hlovate fan ~ lempang je..haha

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...