Rabu, 16 Mac 2011

~ jepun mempunyai semangat yang kuat!!!

p/s if wanna shoutbox. just click my picture yang sengal kat tepi tu. have a nice day. :D

assalamualaikum.


heya guys. as everyone know, Japan sekarang dilanda musibah and ianya sangat la teruk. semoga bencana like that tak kena kat Malaysia indah terchenta ni. :D


aku ada dengar cerita. hee, tak payah la tahu dari mana aku tahu, ok? aku cuma bagi tahu apa yang aku ingat je. sebab otak aku bukan robot boleh ingat bulat2 apa yang diceritakan.


:: rakyat jepun sekarang hilang tempat tinggal, takde makanan and minuman. err, kalau kita bandingkan mereka2 yang kat jepun dengan pengemis Malaysia, rakyat Jepun yang terkena badai lebih teruk lagi.


:: tapi rakyat jepun tak mengalah. they still tryin untuk bertenang and tak melatah.


:: even diorang lost tempat tinggal, air & makanan, diorang tak berebut-rebut bila jumpa dengan source makanan & air.


:: diorang still beratur dengan elok & teratur untuk mendapatkan air dari sebatang paip. paip tu just keluarkan air yang sangat2 kecil. tapi diorang tak berebut.


:: diorang still ada sikap human dalam diri diorang.


:: diorang pun tak melatah bila bangsa lain kutuk Jepun and kata Jepun deserve dapat bencana sebab Jepun buat teknologi yang luar biasa. kita bukan tuhan untuk judges. 


:: kau tuhan ke senang2 je nak cakap macam tu? ke kau nak cakap Allah ada datang dalam mimpi kau and cakap macam tu? yang jepun should deserve that.


:: non hado kan? so, just keep quiet and teruskan berdoa. 


the end. tu je aku nak bebel. babai.

4 ulasan:

Amanie Ashraff berkata...

mulut manusia biase la. nk wat hukum sndiri.

mr vampire berkata...

@ amanie ~ tahu takpe!

NeNeKeBaYaN lUnDu berkata...

nenekebayan like ur entry...

mr vampire berkata...

@nenek ~ thanks nenek! hee

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...