Rabu, 16 Mac 2011

~ apa itu cinta? pendapat dari seorang vampire

p/s if wanna shoutbox. just click my picture yang sengal kat tepi tu. have a nice day. :D

assalamualaikum.





apa itu cinta?


aku malu la nak cerita tentang cinta ni. huk huk huk. :) tapi takpe la, aku kan da 18. hee.


zzz


again!
apa itu chenta?


adakah seindah macam lagu ini?. *aku suka klip video dia, unik!*




aku pun tak tahu.


ataupun semudah bercium macam ni and termeterai perjanjian MoU tak rasmi yang 


"kami pun berchenta."



tapi bagi aku, chenta itu kompleks sangat. kompleks macam e=mc2

chenta itu complicated. sebab kalau tak complicated, takde la kes bunuh diri dan gaduh segala bagai.

bukan senang nak jatuh chenta. hee. orang kata

"chenta itu buta. takde warna.sentiasa kelam."

tapi bagi aku.

"chenta itu banyak warna. :D macam warna pelangi! aku tak nak pilih chenta yang kelam sebab bagi aku chenta itu harus cantik dan bukannya malap."





cantikkan pelangi! macam chenta! pelbagai. apabila berchenta, banyak dugaan akan berlaku. a lot of variety, macam warna pelangi yang 7 itu!

mudah kan?

merah, jingga, kuning, hijau, biru, indigo & ungu.

kalau chenta kita terlalu membara macam warna merah, geraklah ke warna biru yang menenangkan ataupun warna hijau yang menyamankan.

kalau chenta kita suram macam warna ungu, geraklah ke warna oranje untuk menghangatkan ianya kembali.

mudahkan? 

sebab itu chenta itu tak buta. chenta itu tidak kelam.

kan? kan? kan?

masa untuk mengetag


siap..

siapa nak join, boleh klik sini and bagi tahu umum, apa yang kau orang paham tentang apa itu chenta :D

8 ulasan:

Si DauN CeRi berkata...

hurmm... cinta? sampai skarang sy tak brape nak paham cinta tu mcm mana.. hahaha

esok2 dah tawen2 nti baru totally understand love agaknye.. may be..

nuargto berkata...

Cinta tu terlalu subjektif sifatnya.. Ianya lahir dari dalam hati secara ikhlas untuk sidia yang kita sayangi..

Cinta bukan hanya kepada manusia semata-mata.. Cinta pada Allah, cinta pada nabi, cinta pada ibu bapa, cinta pada alam sekitar, dan cinta cintun... ;)

Amanie Ashraff berkata...

whoaaaa tag aku part cinta. grr...nnti aku buat tp lambat sket!

mr vampire berkata...

@ ceri ~ gatlanya kamu!! haha..

mr vampire berkata...

@nuargto ~ haha..kamu dasatnya!!!

mr vampire berkata...

@ amanie ~ hee.. kau kena cepat sebab tarikh tutup dia 16 mac 2011!

cik nurussalwa berkata...

wah.. kreatif..
cinta mmg x sepatutnya kelam or suram.

nice2

mr vampire berkata...

@cik ~ betul3x~~!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...