Selasa, 15 Februari 2011

~maulidul rasul.

p/s if wanna shoutbox. just click my picture yang sengal kat tepi tu. have a nice day. :D

assalamualaikum.


tadi online twitter kejap and online facebook, account kedua aku. haha, sejujurnya, twitter itu, tempat umtuk aku mencarut sambil tweet banyak2 sampai jari rasa kebas. kat facebook, aku tak boleh letak status banyak2. nanti orang kata gi-la galmour pulak. choy! tak ke payah nanti tu.


k, lupakan pasal tu. maulidul rasul


hari ni, 15 february 2011, 12 rabiulawal tentunya, hari kelahiran Rasulullah SAW. aku tulis ni, apa yang aku tahu je la ye and dalam pandangan aku je. 


aku study pasal kehidupan Rasulullah masa aku darjah 3 kalau tak silap. belajar Sirah dengan Ustazah Norazah. best gi-la kot belajar dengan dia sebab dia seorang ustazah yang sempoi kat sekolah agama tu. 


belajar kehidupan Rasulullah since sekolah rendah. bukan sekolah agama je aku study pasal junjungan, tapi kat sekolah kebangsaan jugak study pasal benda ni. tapi aku rasa rugi gila2 la kat people yang tak study sekolah agama masa diorang kecik2 dulu.


aku bukan nak menghina tapi korang dah ketinggalan dalam mempelajari sesuatu. k, aku maybe suka sejarah, jadi aku tak kisah sangat belajar pasal sejarah kehidupan Rasulullah.


masa sekolah menengah pun study jugak. masa form 4, berkepuk-kepuk chapter study pasal junjungan rasulullah dan para sahabat. buku teks agama islam pun ada study jugak pasal zaman sahabat and segala bagai lagi yang berkaitan dengan Rasulullah yang hebat itu.


bila masuk secondary school, bila Maulidul Rasul, sekolah aku mesti buat perarakan. tak join dengan yang masjid punya pun, semestinya akan buat perarakan sendiri kat dalam sekolah. cool!! aku rindu that moment.


masa form 2, ada perarakan maulidul rasul besar-besaran. memang best gila sangat2 lagi2 sebab aku join that program and aku ada masuk competition syarahan terbuka. perghh!! haha, mendedes kepala otak aku, dalam masa 4 hari aku hafaz teks yang ada 3,4 pages. tapi tak kisah, sebab aku dapat tempat ke 4. :)


masa aku form 5, aku tak dapat anugerah maulidul rasul and aku rasa ramai budak2 pandang kerek kat aku sebab sebelum ni yang dapat anugerah maulidul rasul ialah Ketua Pengawas, tapi aku tak dapat untuk tahun tu. *angkat bahu* aku tak kisah pun sebab yang dapat tu kawan aku and dia memang super awesome. :D


tapi yang bestnya, aku dapat johan Syarahan kategori lelaki masa tu. ok la jugak. hee. dapat plague and sijil. not bad huh. sebenarnya, banyak kenangan aku yang melibatkan maulidul rasul. semalam hari valentine. tapi aku tak rasa apa pun. rasa panas ada la sampai aku kena mandi.


hari ni? rasa cool je. nyaman and hebat. hee. I like. lagi2 hari ni aku dapat jumoa balik kengkawan aku. nice. :))


tak sabar! hee, sorry la menyimpang sikit. belog aku, memang banyak simpang.


maulidul rasul 2010.

done for this entry. have a nice day. :DD

5 ulasan:

niesz berkata...

jgn mencarut..nnti lidah kena potong..ekekeke...salam maulidur rasul ya..jom selawat sama ke ats nabi.. :)

jom bc cni:sabtu+ahad+isnin

padlie berkata...

salam maulidur Rasul..
Jom selawat ramai-ramai kat twitter..
copy paste sambil baca :)

man yusoef berkata...

wah ok la tu...kira public speaker gak la smpi boleh johan syarahan tu..dulu kalau bab2 mcm ni, aku join prtandigan nsyid je..as backup singer...done...hahaha

Amanie Ashraff berkata...

sob3 aku rendu gak berarak mase skola. kt kolej tade dowh. x best lansung. whoaa masuk syarahan tu. aku msok choral speaking jek

Afzainizam berkata...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
selamat hari kekasih wahai kekasih Allah, Nabi Muhammad S.A.W...
۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞
" Antara kau dan aku
Blog ini sebagai pengantara”
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞
Salam Sebuah persahabatan....
Terima kasih
kembara ziarah maya”
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

"Sesungguhnya Allah dan para Malaikat sentiasa bersalawat keatas Nabi" Ya Allah! Limpahkanlah selawat serta salam kepada Nabi, ahli keluarga baginda dan para sahabat.

Allah berfirman,' Kami tidak menurunkan kamu melainkan sebagai rahmat kepada seluruh manusia.' (Al-Anbiya':107)

۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...