Ahad, 20 Februari 2011

~hari ni aku nak jadi ustaz macam Din.

p/s if wanna shoutbox. just click my picture yang sengal kat tepi tu. have a nice day. :D

assalamualaikum.


again, sambil blogwalking, sambil buat entry. kalau tengah blogwalking tu, tetiba dapat ilham muncul dari kayangan, terus aku buat new entry.


tadi aku blogwalking kejap kat belog Pilihan Hati tentang 


@kita mengabaikan Allah?

baik kan aku ni, hee, suka promote entry orang. haha, lupakan je la. buat baik di balas baik. tapi tak semestinya aku tunggu balasan apa yang telah aku buat tu. 


hari ni aku nak jadi ustaz kejap. ngeh3x. aku rasa siapa2 boleh jadi ustaz right? tak perlu belajar di mesir untuk menjadi seorang Ustaz. so, sekarang aku nak bercakap dan bercakap. syhh! tumpukan perhatian ye anak2. jangan degil2. kalau degil, aku rotan sepuluh belas kali! 


since aku baca buku 5 tahun 5 bulan, banyak ilmu yang aku tahu. hee, that's book so remarkable and super coolio. tabik spring doink toink. from that book aku kenal Harun Yahya. kesian kan Vampire seorang ni.


baru kenal Harun Yahya rupanya. dari buku 5 tahun 5 Bulan, aku tahu yang surah al-insyirah and surah ad-dhuha tu ayat memujuk. :( kesian kan kat Vampire ni. tu la, dalam solat selalu je baca surah al-insyirah ni *sebab ayat dia pendek!* tapi tak tahu maksudnya.


dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang.


bukankah Kami telah melapangkan dadamu?
dan telah Kami ringankan bebanmu yang berat?
Yang membebankan punggungmu?
Dan Kami muliakan namamu.
Sesungguhnya disamping kesukaran datanglah kesenangan.
Sesungguhnya disamping kesukaran datanglah kesenangan.
Apabila engkau telah selesai ( mengerjakan sesuatu pekerjaan )  maka bersusah payahlah ( mengerjakan lain pekerjaan )
Dan kepada Tuhanmu, berharaplah.


tapi sekarang aku dah tahu ;) jadi lepas ni. kalau tengah bersusah hati, baca je la surah al-insyirah ni, insya Allah tenang. :DD


dari buku ni, aku belajar banyak benda. sweet je. pasal romanticism : A weapon of Satan. hee, E Book Harun Yahya la segala bagai tu.

thumbs up ;)) tu je aku nak cakap. have a nice day. 




11 ulasan:

Amanie Ashraff berkata...

haha first book yg aku bace. n since that aku memburu novel beliau. hoho!

nazrul ashraff berkata...

@ amanie ~ buku dia best!

yad'z berkata...

assalamualaikum ustaz.. ehhehe..
5 tahun bulan... like that book .. sangat bestt..

nazrul ashraff berkata...

@yadz~iyap!

yad'z berkata...

yad'z wat contest... nak join?

Abhamz berkata...

salam, suka info ini...

padlie berkata...

assalamualaikum ustaz.
Ini novel yer? Betul ke yg ni -> http://www.jemariseni.com/01/component/virtuemart/details/2/1/novel-umum/5-tahun-5-bulan-~-hlovate.html
nak baca juga.

terima kasih sebab bagitau.. :)

TAYAR PANCIT berkata...

hai saye da join awak :) http://tayarpancit.blogspot.com/2011/02/segmen-saya-seorang-blogger-yang-aktif.html

BLADE EDGE berkata...

salam...

saya just blogwalking kat sini. baru tahu pasal blog ni..

anyway kalau ada masa, silalah berkunjung ke blog saya.

happy blogging :-)


regards,
BLADE EDGE

nazrul ashraff berkata...

@ abhamz ~ thanks!!

@padlie ~ iyap..!! that's right..

nazrul ashraff berkata...

@ tayar pancit ~ hai tayar!! nice name!!

@blade edge ~ i will!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...