Isnin, 24 Januari 2011

~ I real . pencetus kereta masa hadapan.

p/s have a nice day everyone. may allah bless us. wink wink wink.you can check it out all my story kat bahagian LABEL and choose as what u wish.

assalamualaikum.


at this moment, aku jadi pengacara rancangan Top Gear. hee.
pemenang pengacara terbaik, Nazrul Ashraff. * gaya riak *


k, back to the topic. I Real. aku rasa korang dah pernah dengar kot pasal kereta ni. kereta ni di buat kat Toyota City, Japan. Oh! my god, bila aku tengok kereta ni, gila kentang la. sangat cun and superb. tapi kan, aku nak kata I Real ni kereta pun tak boleh sebab dia macam kerusi roda untuk orang tua je. haha.


siapa yang tak pernah nampak I Real, sat na, aku amik gambar dia jap kat album Aunt Chrome aku. tadaa!


pada mulanya, ianya dikenali dengan nama I Swing pada tahun 2005. masa tu, normal lagi, ada 4 tayar. cuma bila tahun 2009 je dia jadi cacat sikit, ada 3 tayar. tapi kenderaan ni sah2 la tak boleh bawak jauh. and memang tak boleh la nak menunjuk kat tengah2 lebuh raya plus! haha, gila kentang korang. takkan nak bawak I Real ni dari Klang ke Bukit Kayu Hitam.


I Real ni sesuai untuk perjalanan dalam 30 km gitu je and it's top speed only 15 km/h. feature yang ada kat I Real ni memang gempak la. korang boleh hubungi pengguna I Real yang lain and ajak diorang minum kopi. ala, lebih kurang Facebook bergerak la kiranya. cuma I Real ada 3 kaki. tu je.


harga dia aku tak tahu pulak. malas aku nak usha, bukan aku ada duit pun * jujur aku cakap, haha * tapi kalau ada hati nak menunjuk kat sekolah, sah2 dari 3 tayar tinggal 1 tayar je. hee.


tapi I Real ni mesra alam rasanya. ye la, tak ada asap and tak pasti pulak kalau dia guna solar energy or not. tapi only aku boleh cakap la, 


" are you Real enough?"

2 ulasan:

syima_chokie berkata...

i real ta penah dgr pun..ok ta pe nak g tnye en. google jap..

nazrul ashraff berkata...

@ inche google 2 uncle saya..haha

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...