Khamis, 20 Januari 2011

~histeria part 1

p/s have a nice day everyone. may allah bless us. wink wink wink.you can check it out all my story kat bahagian LABEL and choose as what u wish.

assalamualaikum.


aku terlekA sebentar dengan perkara yang satu tu. and bila aku dah teringat, benda tu dah lama berlalu, *sigh*


hee, meh aku cilitakan balik apa yang aku terleka tu.


*********


tarikh >> april 2010


tempat >> sungai congkak


event >> kem pengawas 2010


hari >> ahad


masa >> after solat zohor.


well, benda ni aku nak singkap balik la,hee,get ready.....


and the story is continue.....


masa tu tengah wirid and guess what, tetibe ada seorang budak perempuan menangis. err, kuat gila tahap cipan budak tu nangis. tak payah jadi bijak macam Newton untuk tahu apa yang jadi. Histeria bla bla bla...


and aku fikir je yang histeria stuff ni mesti akan merebak to other person. and as what yang aku fikir,it's happen. dari sorang gegurl, ke sorang gegurl, semuanya dah mula nangis meroyan. bebudak laki dah start tolong apa yang patut and we decided to make Azan 4 penjuru stuff. aku tak tahu setakat mana kekuatannya, tapi kita just berserah je kan.


masa tu aku punya tulang belakang macam dah nak tercabut sebab suara aku dah masuk part bisu ala-ala husky gitu. hee. tapi aku buat jugak that azan 4 penjuru and kat situ, aku ada buat silap. masa azan 4 penjuru tu aku err, memang entah macam mana aku ada buat silap. aku tak tahu nak betulkan that silap. sebab tu aku rasa Azan 4 penjuru tu tak jadi. tapi aku berserah je apa yang jadi.


tapi kan, masa tu aku rasa memang macam tengah buat scene cilita hantu je. haha. ye la tetiba je all that kawasan start mendung segala bagai and then angin kuatmacam hapa je datang. daun-daun kering semua berterbangan. masa tu aku rasa macam pertolongan dari Allah dah datang. tak sia-sia kitorang buat Azan 4 penjuru tu and baca yassin segala bagai. wink wink wink.


disebabkan suara aku dah habis tank gitu, then aku tolong budak-budak yang handle histeria gegurl. truly la, these ghost sangat pandai berlakon. diorang totally suka berpura-pura. aku bagi contoh.


" dah ok?" tanya fesi kat histeria gegurl.


histeria gegurl just angguk je. 


"mengucap sekarang."


histeria gegurl angguk lagi tapi takde suara yang keluar.


"ikut saya baca syahadah."


histeria gegurl angguk lagi.


"bla bla bla bla," histeria gegurl ikut baca tapi bila nak baca maksud in malay tetiba dia menjerit lagi.


err. oooookie. totally fake and suka berpura-pura. kenapa hantu suka berpura-pura? tetiba histeria gegurl menjerit.


" ketua aku. aku nak tengok ketua aku!"


at the same time, ketua ghost yang merasuk dalam badan seorang gegurl tetibe bangun and and that time terus silat. sebab tu ghost yang pura-pura tadi terus teruja. ye la, ketua dia nak silat kan. kira nak bangga la tu. kentut je lebih.


last-last kitorang tekup je sejadah kat muka hantu yang sibuk tu. sibuk je!


bukan that hantu tu je yang berpura-pura. banyak je lagi hantu yang berpura-pura. aku tak tahu apa motif diorang berpura-pura. (diorang tu merujuk kepada hantu)


pelik gak. seriously, that histeria sangat pelik and kitorang tak tahan nak tanggung histeria tu sebab kitorang tetiba cepat penat. ye la, bayangkan je la. dalam masa 48 jam, kitorang tidur, 4,5 jam je. pastu kena hadap histeria. siapa yang tak letih.


and tetiba kitorang dengar rumour yang sebahagian budak-budak kena tinggal lagi sehari dekat kem tu padahal hari tu dah sepatutnya boleh balik. grr. siapa yang nak tinggal kat situ lagi kalau dah ada..... pandai-pandai la tafsir. haha.


but, histeria stuff tu tak habis kat situ even kitorang dah balik dari kem............



5 ulasan:

She's retarded berkata...

bila pergi kem je mseti ada orang histeria tapi ada yang fake. nak publicity la tu

Abhamz berkata...

salam, sebagai panduan bila menghadapi situasi begitu...

tkasih krn sudi singgah n komen kat Mazha 2010..

nazrul ashraff berkata...

@ she's retarded~ haha..biasa la tu..

@abhamz..okie..:D

zatyL aLyaa berkata...

ngaa~ atkowt. naseb baek byk kem yg penah g ta penah kne histeria. myb ghost uh rase sonok kowt. maklumla, ta selalu oang dtg berjemaah na camping. haha

nazrul ashraff berkata...

@zatyl~ haha...ad ke mcm tu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...