Selasa, 26 April 2011

~ ben ashaari kenang masa sekolah.

assalamualaikum.


image
@segmen


hope segmen ni tak tragedi macam segmen kartun tu dulu sebab aku rasa macam nak sekeh2 kepala je.


kenangan manis?


mestilah masa dapat anugerah akademik kat Klang Executive Club. benda tu la paling aku idam-idamkan sejak aku tingkatan 4 lagi. heh. 



tadaaa!! zaman tingkatan 5 ialah zaman terbaik la aku cakap. lagi apa ea? haaa! masa hari kantin 2010, gerai kitorang dapat kumpul 1500 hinggit! bwaha. masa tu pengetua sekolah kitorang agak sadis la. sebab setiap kelas kena kumpul 1000 hinggit dalam masa sehari.

gila tak gila! tapi juara dia kelas 5 Landskap kalau tak silap. diorang dapat 5000 hinggit! gempak la! masa nak dekat2 SPM, boleh bantai makan kat dalam kelas even aku ni Ketua Pengawas masa tingkatan 5! haha. tutup tingkap and pintu kelas, then keluarkan kamera, notebook dan makanan. lepas tu baca doa makan!

yeay! memang kenangan la! :)

yum, yum, yum :D

memang kenangan manis sangat2 :) oh, tidur dalam kelas pun kenangan manis sebenarnya. bwahaha. :P

kenangan pahit?

entah, aku tak berapa nak ingat sangat pasal kenangan pahit. aku rasa masa aku kena hadap pengetua untuk interview ketua pengawas kot! sebab masa tu bukan kerelaan aku. tapi after that, by hook or by crook, terpaksa la aku tempuh!

dah la kena paksa jadi ketua pengawas, lepas tu ada la several pengawas yang tak puas hati sebab aku ni tingkatan 4 baru jadi pengawas! masuk tingkatan 5, terus dapat that jawatan! gasak korang la suka ke tak! yang pasti, last year punya jawatan aku dah buat dengan sebaik mungkin. ingat senang ke? hari2 aku terpaksa pikir nak buat spotcheck apa!

lain?

oh! hari aku dengan kengkawan kena handle setan. dah la diorang masuk badan budak2 lain, pastu terjerit-jerit macam langau! dah kata pun histeria! senget betul. grr, geram je. hari tu dah la aku patutnya ada presentation sivik untuk SPM kat dalam kelas. bila masuk kelas, kitorang tidak dibenarkan tidur!

zzz, letih woi, letih! tapi aku tidur je. haha. 

oh! ada lagi. yang ni ringkas je jawapan aku. kenangan pahit yang lain ialah bila aku je yang kena jawab soalan kat dalam buku even aku rasa soalan tu luar alam punya soalan. ok sekian. asik2 aku, asik2 aku. grr.

siapa2 nak join segmen : blogger di zaman sekolah, klik sini
@segmen

siapa2 yang nak join contest KAMI FOTOGENIK, klik sini
@contest

bai!









27 ulasan:

k e y r i berkata...

untungla baru masok teros dpt jwtn tertinggi... jeles3! grr...

Inche Vampire berkata...

@keyri ~ haha. takde benda yang kau nak jeleskan wei

nurul afifah berkata...

wah . dapat anugerah akademik la dy . (:

btw , skola at klang ke ?

Inche Vampire berkata...

@afifah ~ a'ah. skola kat klang,. skola kat situ jugak ke?

IdaNurFieyda berkata...

bru jd pengawas dah leh jd ketua pengawas..hebat..

Inche Vampire berkata...

@ida ~ haha.. no komen..

fuuyooh berkata...

salam kenal..dtg dari blog abg ben..hehehe
Aku terlupa

sue perbs.. berkata...

salam perkenalan juga... bnyk kenangan zaman sekolah ye..

Inche Vampire berkata...

@fooyuh ~ hai!

Syarifah Nornazrah Al Yahya berkata...

perghh~ ketua pengawas tu. naz jd pengawas time form 1-2 jer, masuk form 3 letak jwtn, konon nk tumpu pmr. hahaa

Inche Vampire berkata...

@fooyuh ~ hai!

Inche Vampire berkata...

@sue ~ memang banyak. haha..

Inche Vampire berkata...

@naz ~ jajajaa..tumpu la ey!

♥yaya budak suka embun♥ berkata...

pergghhh..ketua pengawas. garang x nih?? hahahaha :P

NEW ENTRY : KENANGAN ZAMAN SEKOLAH

Inche Vampire berkata...

@yaya ~ mana ada garang!

EJA berkata...

salam oh mcm tu cerita nya menarik..jom follow saya balik dan komen disini http://menulisdenganhati.blogspot.com/2011/04/kebetulan-atau-apaaa.html

Inche Vampire berkata...

@eja ~ heya!

cik ayin berkata...

tak join pun segmen ni..sob..sob :(

aNiss :):) berkata...

fuyooohh.. ketua kelas rupanya...

Inche Vampire berkata...

@cik ~ haha..kasihan

Inche Vampire berkata...

@aniss ~ apakah?

cik Ida berkata...

rindunyeeeeeeeee zaman sekolah!

datang dari belog abang ben..

salam kenal.. ^_^

NiSha berkata...

wowowow.. ketua pengawas terpaksa.. tp kan ade juga yg suka rela jdi katua pengawas.. hehehe..
nisha follow sini..
http://heandsheloves.blogspot.com

Sal Saari berkata...

zaman sekolah memang byk kenangan pahit manis..
dah follow awk..
jom intai blog akak..

Inche Vampire berkata...

@cik ~ hay!!!

Inche Vampire berkata...

@nisha ~ haha.. dah nasib badan .. =,='

Inche Vampire berkata...

@sal ~ hee..:)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...