Selasa, 15 Februari 2011

~program tV saya sendiri -ady budika contest-

p/s if wanna shoutbox. just click my picture yang sengal kat tepi tu. have a nice day. :D

assalamualaikum.


hee, again, aku join contest ady budika. :) before this aku pernah join contest yang dibuat oleh mamat ni. and dapat sagu hati. mak aku tanya macam2 pasal hadiah tu sebab sampul surat dari 8tV. aku tunjuk muka sengit je bila jawab soalan mak aku.


so, here second contest aku join dari Ady Budika. siapa yang nak join, boleh klik bawah ni.


@ady budika contest


Ady Budika

andai kata diberi peluang untuk mencipta program tV sendiri, program macam mana yang nak diterbitkan.

heh, aku pikir sehari semalam woo, k, kalau aku la, aku nak buat reality tV.

nama program tersebut.

field trip to Malaysia!

terangkan sikit konsep program tersebut.

dulu, aku selalu je tengok cilita field trip to USA and aku memang beria-ia gi-la nak pergi join pertukaran pelajar tu. so, apa yang nak aku wujudkan melalui program aku ni ialah, kita buat program sebegitu rupa tapi pesertanya ialah mat saleh or minah yang buat pertukaran pelajar kat Malaysia. kita view their life bila diorang study kat Malaysia.

kawan aku selalu je cilita yang sekolah dia ada budak Australia datang sebab ada program. ye la, sekolah SBP mana tak kewl macam gi tu. and kawan aku, sofia, ada budak germany datang sekolah dia. hee, gempak gi-la kot!

aku always wonder, how mat saleh and minah saleh tu survive kat malaysia. tapi kebanyakan mat saleh and minah saleh ni tinggal kat hostel diorang sendiri. aku selalau berharap ada mat saleh or minah saleh yang boleh tinggal kat rumah aku and survive hidup kat rumah kampung. :)

lagi best kalau kita sendiri boleh nampak kehidupan diorang and keletah diorang masa proses pertukaran pelajar berlangsung. live from television!

station tV mana yang nak disiarkan.

hee, aku selalu and memang peminat tegar penonton 8tV. best gi-la kot. and field trip to USA. haha,miss our dearest Qi with his babbling bla bla bla.

bagaimana nak tarik perhatian penonton.

bagi aku senang je. boleh libatkan banyak medium right? first, of course la surat khabar. lagi senang untuk 8tV sendiri yang promosi program ni sebab 8tV memang terkenal dengan program2 yang sebegini rupa. boleh je buat iklan kat nuffnang or kat billboard tepi jalan. program macam ni boleh bagi impak besar dekat pelajar. believe me.

masa aku student dulu, aku siap paksa kawan2 aku tengok cilita Field Trip to USA tu and diorang pun ada gi-la macam aku nak daftar masuk that program. it's so awesome and great. hee, next boleh je kita buat entry khas pasal program ni. and orang2 otai dalam blog ni boleh guna kehebatan diorang dalam dunia blog untuk promosi benda alah ni. kita boleh je mintak tolong mereka kan. :) macam Ben Ashaari, Cik Epal, Hanis Zalikha and others.

melalui program ni jugak, diorang bukan je nak tengok perangai mat2 saleh and minah2 saleh ni, pada masa yang sama, diorang boleh daftar untuk jadi volunteer jadi keluarga angkat. benda ni memang da ada kan, tapi cuma tak dikomersialkan lagi. selain itu, kita boleh promosi Malaysia kat mata dunia. :D

hee, done. 

kenapa aku rasa macam buat esei BM masa spm je. *senyum jap* aku rasa, aku selalu pot pet kat kelas pasal benda ni and aku pernah pikir nak buat benda ni kat Lisan BM SPM before tukar tajuk, Cuti-Cuti Malaysia. pape je la. cilita 2 tahun lepas.

so, Ady Budika, terima proposal budak nak tunggu result SPM ni? haha, eh, kat 8tV takde kerja kosong ke?? haha.  

have a nice day. :)

nama yang aku mention dalam proposal aku.




4 ulasan:

.:rizaL:. berkata...

jalan2 cr darah gak. lama x jenguk. cntik blog skrg

nazrul ashraff berkata...

@ rizal ~ chantek ke?? huh?? hee

ku izzati berkata...

all da best!!

nazrul ashraff berkata...

@ku ~ thanks!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...