Isnin, 10 Januari 2011

~ aku, miss sya, PLKN.

p/s have a nice day everyone. may allah bless us. wink wink wink.you can check it out all my story kat bahagian LABEL and choose as what u wish.

assalamualaikum.


hari sabtu dengan ahad hari tu, aku mesej dengan miss sya yang tengah lepak sesedap oren kat PLKN nu ha. well, dia dapat dekat pelangi Hill resort, kuala kubu baru. aku harap dia find. ni antara mesej aku dengan dia kat phone.


sabtu>>>


1 missed call.


2 message received.


missed call from miss sya and message also from miss sya.


first mesej> yellow!


second mesej> cer gempak punya, syiok!


well, masa tu aku tengah mop and sapu, jadi aku tak perasan ada mesej masuk kat phone. lagipun phone kat dalam bilik and aku mop and sapu kat beranda. and beranda bukannnya kat dalam bilik aku. k, berhenti merapu.


aku> wei!!! kau buat apa je kat sana?


miss sya> macam-macam. sukan aktiviti lasak belum start lagi, tapi still penat dengan schedule. makan 5 kali sehari, imagine how fat i am after 2 month and 10 days? hailoh.


aku>dah ada group ke? ada annoy kid?


miss sya> dah, kitorang group ikut dorm. so senang la nak rapat. annoy mostly boys. wirawati baik-baik je. advise aku, nanti kau nak pergi tak payah bawak towel coz dah bagi 2.


aku> wei, korang dalam group ada berapa orang? semua kumpulan 1 budak baik ke?


miss sya>dalam group banyak, 40++. dalam class 80+. yup. budak probs untuk kumpulan lain like you!, budak tak habis sekolah or disiplin probs. tapi ricky masuk sini, dia bukan disiplin probs? hehe.


aku> so rumour yang pasal kump 1 untuk budak-budak baik tu betul la. tapi, ramai kengkawan yang aku kenal around malaysia, kebanyakan dapat kump 2 or 3.


miss sya>tak la. aku tak rasa rumour tu betul. i think mix la. probs, less probs, no probs. think so. amacam? rindu aku tak? hari pertama susah nak tidur coz baru and rasa pelik. hehe.


aku>haha. aku tahu, aku tahu, kau budak banyak probs, reza & muzakkir ( tak tahu eja ) budak less probs and ricky budak no probs. haha. wink wink wink. ada tak budak senget macam aku?


miss sya>haha. tak la. aku yang baik, muzakhir takde kat sini la. budak RP ada 3 . aku seorang je yang girl. yang boys, ricky and some1, tak kenal. senget macam kau takde! hehe.banyak girl la kawan aku, kitorang tak campur sangat dengan boy,


aku> aku tahu muzakhir takde kat situ kan aku dah bagi tahu.




ahad>>>


miss sya> yello.


aku> pesal lambat gila la? punya la lama gilak aku tunggu kau reply semalam. heee.


miss sya>line tak clear la. pedalaman. more kat sini kan hutan belantara.


aku> kau takde aktiviti ke? hari apa je yang ada aktiviti? bila kau basuh baju?


miss sya> hari ahad je yang takde coz lawatan parents. basuh baju bila-bila nak. tapi dobi ada disediakan, just for baju yang dibekalkan. baju bawak sendiri, basuh sendiri. haha.


aku>ada dobi?


miss sya> dobi hantar kedai dobi. guna mesin basuh mahal kena bayar. 2.50 seklai bayar. mahal maa..


aku>haha. yeay! maknanya semua orang kena basuh baju sendiri. tak payah guna msesin basuh. and again. bila kau basuh baju? curious nak tahu. pagi? petang? siang? malam? ayam berapa kali seminggu dapat makan? da belajar kawad?


miss sya>basuh baju bila ada masa. makan ayam kat sini, aku makan 3x per week. how? kawad dah belajar, know what. kitorang ada competition for kawad. gila stress!!


aku>eh? siapa jadi platun? hari tu masa aku jaga koop, sekali eva datang. pastu baru aku perasan dia senyum. then aku senyum, dia pun senyum. haha. you smile , i smile. and abang angkat. haha. i got one and guess what, rita tangkap feelong dengan dia. haha.


miss sya> ada la orang yang jadi ketua. penghulu. eva kan cerita lama. pe hal nak cerita kat aku. tak nak tahu pun. abang angkat? kat sini beratur nak cari, tapi kawan angkat la. haha.


aku> macam mana pilih penghulu? kawan aku pernah gi tahu, yang masa tu diorang di pilih berdasarkan siapa yang pandai kawad. ye ke? dah belajar bunga?


miss sya>siapa yang nak jadi penghulu, ke depan. then jurulatih pilih. kitorang nak belajar bunga. yang asas je.senang la.kawad biasa pun aku dah expert, tak payah berlatih pun aku boleh buat pejam mata je. mua haha.


aku>gila kuasa la. haha. ada gak budak macam tu. sagat-gila-kuasa-that-kid-


miss sya>hehe, a'ah. penghulu, semua budak tak suka. ye la, kira sangat gila kuasa je. kau tak kerja?


aku>tak. aku tak kerja. aku dah ngantuk gila tahap gaban ni.


miss sya> lorh. kau cakap aku disturb kau. aku punya miss kau tahap gaban. kau sekarang menggemukkan diri je la ea? haha.


then aku pergi tandas kejap sebab sakit perut.


miss sya> yello. nak tanya kau ada nombor hanis hadziq tak?


aku> hanis hadziq? siapa tu? tak kenal pun. hanis hadziq tak kenal. hanis zalikha kenal la.


miss sya> aku salah hantar la. nak hantar dekat dyana, budak semasyur ada jugak. hanis namanya. jadi lead tapi macam tak guna. hailoh. bengang....


aku> kau pakai phone apa sekarang? aku nak hantar pic. boleh dapat?


miss sya> tak leh accept.


aku>ouh ok. mesej tidak boleh dinyatakan....


miss sya>mesej tidak boleh dinyatakan.


aku>bila kau cuti wei?


miss sya> cuti semester 2 hari bulan feb sampai 6 hari bulan feb. pastu masuk balik. harukan?cah cah cah,


then aku tertidur sebab dah ngantuk sangat. bila aku bangun ada 2 mesej.


bussiness card receive from miss sya. hanis hadziq ( **********)


miss sya > aku dah nak pulang hanset aar. bye bye. miss kau mucho mucho la. kirim salam dengan kengkawan...


well. haha. sya. aku pun miss gilak. haha. nanti bila kau cuti kita g date tau. haha. tapi sampai sekarang, aku godek phone aku, aku tak jumpa pun nombor hanis hadziq. maybe aku terdelete kot. hee. tapi tak tahu apa motif miss sya bagi nombor budak tu dekat aku. well, aku boleh tanya pasal hanis hadziq tu dekat miss myza, tak pun dekat miss dyana or mr farid.


pape pun, haha. miss kau mucho mucho jugak. wink wink wink.

2 ulasan:

Normyzatul Akmal berkata...

KKB???
esk ade kwn myza yg dftr stu gak..
lmbt g plkn sbb die g bandung dulu..=)
ske2 atie ssdp lemon die je kan???hehe

nazrul ashraff berkata...

haha..how about hanis hadziq?? KKB ad 2 tmpat la..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...